donderdag 21 januari 2021

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (205) 
Het is deze blogger nog steeds niet duidelijk waarom er een aantal weken geleden zand is gestrooid op de strook van de grote centrale speelplaats in de wijk en een gedeelte van de Berlageweg. 

Zie ook de onderste foto in deze aflevering

Gistermiddag reed deze blogger de buurwijk van Beijum weer eens in en hij maakte de foto's die we zien.
Terzijde, je zou kunnen stellen dat De Hunze reeds jaren een avondklok heeft, er is 's avonds meestal geen kip bij de weg.

Via de oversteek vanuit Beijum Zuid over het Heerdenpad zag hij op de Berlageweg twee kinderen op straat rolschaatsen. Wordt tegenwoordig skeeleren genoemd. Zie afbeelding links. Ook daar ligt zand op de rand van het speelveld, zie links.

Zie ook foto boven, vanaf einde foto links de bocht om, je zou bijna denken dat de daling van het veld richting genoemde weg iets wordt tegengehouden door er zand te strooien. 

Maar goed, het is zo'n dun laagje, zal wel niet. Raar volkje, die Hunzenaren.

Via twee andere straten en een stukje Berlageweg reed deze blogger via kruispunt Heerdenpad De Hunze weer uit. Wat een rust kwam hij tegen, het leek wel alsof er een middagklok gold.
Langs het laatste stukje Heerdenpad, vanaf de Korrewegbrug gerekend, richting kruispunt Beijum Zuid weer, zag de blogger twee dames bezig om waarschijnlijk een tennisbal uit een sloot te redden.

Zie afbeelding rechts.

Het was weer een enerverend tochtje door De Hunze. Wellicht sluipt deze blogger ergens begin volgende week heimelijk naar deze wijk om er de oorverdovende stilte van een mogelijke avondklok vast te leggen.

Geen opmerkingen: