maandag 25 januari 2021

MAANDAGOCHTEND (517)

 Laadaal?


Sneeuwavondklokjes. Zo zou je ze met wat fantasie en associatief mogen noemen. En ook met maandagochtend-meligheid.

Pril boven de klei tegenover de Beijumkorf gesignaleerd, de lentebodes bij uitstek. Sneeuwklokjes dus.

Zie foto boven.

Kost niks, de natuur is gratis, net als de zon, als die schijnt, en de lente die eraan zit te komen.

Bruggetje naar geld. En pinnen. 

Al eerder over bericht, en het blijft ergerlijk. Aardige Beijumse op Winkelplein Beijum gistermiddag: "Het is toch een schandaal dat we nergens kunnen pinnen, ik ken mensen die weekgeld nodig hebben."

In de steeg vlakbij staat een pinautomaat, maar die is al vele weken dicht. Zie afbeelding links. Met dank aan de heren plofkrakers. Collega-plofkrakers hebben er in 2013  voor gezorgd dat tien meter verderop al een andere pinautomaat is verdwenen. Toch niet best als tuig voorzieningen voor goedwillende burgers gaat afpakken. Net als reltuig in de Nederlandse steden tekeer gaat tegen de avondklok, puur om de eigen primitieve agressie te kunnen lozen. Maar dat terzijde.

Foto rechts, vijf meter rechts naar binnen, vanaf de linker afbeelding gezien. Het is niet te snappen, in de Primera mag je wel een postzegel kopen, een pakketje afleveren, maar je mag er geen vijftig euro pinnen. Of een ander bedrag. Het is toch om simpel van te worden, wat maakt het dat een postzegel kopen wel essentieel is, en geld pinnen niet?

Geld pinnen kan niet in Beijum, maar een fles whiskey kopen, tegenover de Primera, weer wel. 

Foto rechts is gistermiddag in genoemde winkel gemaakt, afbeelding beneden van buiten door het raam. Mooie onbedoelde collage-foto, al zegt de blogger hetzelf.

En die blijft onverminderd achter de corona-maatregelen staan. Wel kritisch, niet wappie-achtig: drank kopen ok, geld pinnen weer niet, een postzegel kopen weer wel...het zijn verwarrende tijden dames en heren. 

De laatste week van januari is al weer begonnen, nogmaals, blijf naast lichamelijk in deze bizarre tijden vooral ook geestelijk gezond.
Geen opmerkingen: