dinsdag 26 januari 2021

ONDERTUSSEN BIJ DE KORREWEGBRUG (Wie heeft Els Slurink vermoord?)


Het zou toch wat waard zijn, met name voor de nabestaanden, als de onverkwikkelijke en nooit opgeloste moord op Els Sturink zou worden opgelost.

Dacht deze blogger toen hij vanmiddag na het passeren van de Korrewegbrug richting Stad de poster ontwaarde die we rechts op de foto zien.

Een jonge vrouw, in de bloei van haar leven leven vermoord. In de jaren negentig van de vorige eeuw zijn er nogal wat vrouwen in en rond Groningen gewelddadig om het leven gekomen, de blogger zal de lezer een optel-lijstje met namen besparen.

Wel een persoonlijke noot, ondergetekende heeft een jaar of vijftien geleden een moeder van een der vermoorde dames in een noordelijke instelling begeleid, de hel en het peilloze verdriet waar je dan in verkeerd....Onbeschrijvelijk.

Onverteerbaar dat de dader, de moordenaar van Els, mocht die nog leven, op vrije voeten rondloopt. De eerste lentedag van 1997 werd een inktzwarte dag voor de familie van Els. 

WIE WEET MEER?

Vanavond op Opsporing Verzocht, 21.20 NPO 1

Bijna 24 jaar geleden werd Els Slurink in haar woning in Groningen om het leven gebracht. Ondanks intensief politieonderzoek is tot op de dag van vandaag niemand aangehouden. Een groot communicatieoffensief moet alsnog duidelijkheid brengen voor de nabestaanden, die al zoveel jaar in onzekerheid leven. Een reconstructie van Els Slurinks laatste uren in Opsporing Verzocht moet daarbij helpen.

Geen opmerkingen: