dinsdag 19 januari 2021

CORONABEIJUM (32; avondklok?) In de strijd tegen het coronavirus, met name de zeer besmettelijke Britse variant daarvan, zal de overheid hoogstwaarschijnlijk overgaan tot de invoering van een tijdelijke avondklok. Een maatregel die bij voorbaat voor sommige mensen tot hevige emoties leidt.

De avondklok en Beijum, hoe zal dat uit gaan pakken?

Dat weet deze blogger natuurlijk niet, wel heeft hij stellig de indruk dat het grote gros der Beijumers de noodzaak van de corona-maatregelen wel inziet en het onderschrijft.
Maar hij ziet op sommige Facebook-accounts ook zelfverklaarde 'deskundigen' en 'vrijheidsstrijders' driftig bezig om hun Eigen Gelijk te etaleren.
En het valt op dat in 'discussies' op (Facebook)fora vrij snel gescholden wordt door lieden die het niet zo op hebben met corona, de maatregelen en de vaccinatie. De Youtube- en Facebook'deskundigen' denken dat ze wakker zijn, de mensen die corona en de maatregelen serieus nemen noemen ze slapende schapen.

Deze blogger is niet zo van het schelden, alleen de extremisten op anti-corona-gebied noemt hij wappies, een in zeer korte tijd ingeburgerde titel voor corona-ontkenners.
Gewoon gezond kritisch tegen corona en de maatregelen (vaccinatie, avondklok) aankijken vindt hij gezonde assertieve kritische burgerschap.

Het wordt anders als je de deskundigen van het RIVM en het OMT lager gaat inschatten dan een geflipte dansleraar (Willem Engel) en een paranoide rapper (Lange Frans). Of een politieke peiler als Maurice de Hond. Deze blogger heeft het idee dat deze wappies ook nog steeds denken dat Trump gewonnen heeft (toch knap dat je in het Hollandse Beijum weet dat er in de VS op dat gebied gefraudeerd is),dat er een pedonetwerk in dit land aanwezig is en dat Rutte en zijn politieke collega's zich graag laven aan kinderbloed. De ic's liggen leeg want corona bestaat niet...

Simpel, dan zet je jezelf buiten de redelijke orde, dan ben je af.

Terzijde, gelieve me niet meer allerhande links naar Facebook- en Youtube-verhalen op corona-gebied waarop 'de waarheid' omtrent dit virus wordt verkondigd door te sturen. De wetenschap, ook die in dit land, functioneert op een hoog niveau.

Foto links, ergens in Beijum. Een of andere 'deskundige' weet dat een vaccin tegen corona vergif is. Het doet denken aan stickers in de wijk met opschrift 'Denk Zelf' die ondergetekende wel eens aan heeft getroffen. Zal de verspreider daarvan wel zelf nagedacht hebben voordat die vastgekleefd werden aan palen en bushokjes? De 'wakkeren' attenderen de schapen vaker in Beijum

Waarschijnlijk wordt vrijdag de avondklok ingevoerd, een ongekende maatregel in het naoorlogse Nederland. De anti's roeren zich luidruchtig via social-media-kanalen. Ze pakken onze vrijheid af, ze willen ons onderdrukken en klein houden. Dat soort deskundige kreten.

Deze blogger ziet het anders, en dat is ook maar een mening. Even goed doorzetten, het virus flink terugdringen en het overbelaste zorgpersoneel serieus nemen. En ook de virologen en andere echte deskundigen. En ja, die kunnen ook foutjes maken.

Zou toch mooi zijn als in de zomer de lockdown en de corona-maatregelen grotendeels opgeheven kunnen worden. Weer de hort op kunnen, bioscoopje pakken, uit eten gaan, enzovoort.
Deze blogger heeft liever geen vaccin, maar hij neemt die wel, simpel omdat hij niet alleen leeft en rekening wil houden met medemensen. Zoals een mens zich ook laat vaccineren als die naar de tropen afreist (als dat weer kan).

Daarvoor draagt hij ook een mondkapje in publieke ruimtes, al betwijfelt hij daarook wel een beetje het nut van. Maar baat het niet, het schaadt ook niet. En je maakt eens wat mee.

Foto rechts, een keer 's nachts gemaakt, het zal stil worden op straat als de avondklok is ingevoerd.

Deze blogger zal tijdens de eerste avond daarvan kortstondig deze maatregel overtreden. Niet uit dwarsheid of vanuit een Wappie-houding. Filmpje van Beijum tijdens de avondklok, even kortstondig rondfietsen of rijden om de sfeer te proeven en de (waarschijnlijk) stilte en leegte op beeld vast te zetten, dat moet even. Uniek. Zal de AH van Beijum dan om 19.00 uur de winkel sluiten (als de avondklok een uur later ingaat)?

Koppie de bij mensen. En laat corona en de maatregelen niet teveel een maatschappelijke splijtzwam worden. Eendracht maakt macht. Ook en vooral tijdens een pandemie. 

7 opmerkingen:

Henk Kamminga zei

Toch vrees ik dat er in Beijum heel wat 'wappies' rondlopen die corona categorisch ontkennen. Misschien nog wel meer dan in andere wijken van de stad.

Han Borg zei

Wat me vooral erg stoort is de vergelijking, die sommigen menen moeten te maken tussen de avondklok en de zgn. spertijd (Sperrstunde), die ons tachtig jaar geleden door de Duitse bezetter van ons land werd opgelegd. Weliswaar is het effect hetzelfde (je wordt geacht tussen bepaalde tijden thuis of ergens anders binnen te zijn), maar de achtergrond is even iets anders: toen een meedogenloze bezettingsmacht, nu een meedogenloze ziekte. En dus - waar heel veel Nederlanders destijds nauwelijks of niet die bezettingsmacht bestreden - is het NU de gelegenheid om SAMEN en eensgezind die ziekte te bestrijden. Met een milde avondklok (in een land als Frankrijk moet men al om 18u ‘van de straat’ zijn) kunnen we winst boeken. En we gaan voor de winst, toch?

Anoniem zei

GATVERDAMME!! We worden al 80 jaar doodgegooid met WWII oorlogspropaganda en adoreren 'onze verzetshelden' laat me niet lachen zeg. Dit land gaat naar de kloten door vingerwijzende lapzwanzen zoals Fehrmann en Borg die de huidige Coronapropaganda kennelijk slikken als zoete koek.

Hoewel Fehrmann blijft beweren dat een kritische houding tegenover Corona van hem 'mag' laat hij geen gelegenheid onbenut om WAPPIE WAPPIE te roeptoeteren.
Ik denk dat hij het zelf niet doorheeft maar dit is echt ontzettend kinderachtig voor een man op leeftijd (die graag roomser wil zijn dan de paus maar straks wel even tijdens de avondklok een wijkronde wil doen want "dat moet even").
Hij twijfelt zelf aan het nut van een mondkapje maar baat het niet dan schaadt het niet?? Vaccin idem? Wel eens iemand gesproken met vaccinatieschade? Ohnee wacht, dat zit alleen tussen de oortjes natuurlijk.

Ik stel het volgende voor: Fehrmann publiceert hier op zijn blog de wetenschappelijke studie waaruit blijkt dat het SARS-CoV2 virus is geïsoleerd en ik bied mijn nederige excuses aan.
Die kan ik nl. nergens vinden en als die niet bestaat zijn ALLE maatregelen gebaseerd op NIKS. NADA.

Wie nu, na een jaar, nog niet doorheeft dat karakters zoals Engel, Krispijn, Lange Frans en nog een hele zwik (semi)BN-ers worden ingezet om alle (terechte) kritiek af te serveren met een hoop nonsens is diep in coma.
ALLE politiek is theater dus ook PVV en FVD, bedoeld om mensen zoals Fehrmann op de kast te krijgen en dat lukt doorgaans uitstekend als ik zijn schrijfsels lees. Maar straks mogen we weer stemmen en dán wordt alles anders! We leven tenslotte in een democratie, wat betekent dat het klootjesvolk zelf zijn dictator mag kiezen.

Geloof wat je wilt geloven, draag je mondkap, zwelg in je smetvrees, laat wekelijks een wattenstaaf in je neus jassen en loop met een grote boog om iedereen heen maar dring je communistische en fascistische staatspropaganda niet op aan de rest van Beijum.

"En laat corona en de maatregelen niet teveel een maatschappelijke splijtzwam worden" Grapjas!Johan Fehrmann zei

Bovenstaande reactie is doorgelaten omdat er in coronatijden ook best iets om te lachen mag zijn, en deze blogger houdt ook wel van een beetje folklore. Voor dorpsgekken heeft hij ook een zwak. Vingerwijzende lapzwanzen...Han B.erbij betrekken...toe maar...communistisch en fascistisch. Heel sterk die stoere woorden. En dan verkondigen dat deze lieve blogger zich opwindt. Zou leuk zijn als komiek wekelijks een dergelijke cabareteske reactie zou willen insturen. Want een dag niet gelachen....

Anoniem zei

En ik mag hopen dat het voor al die ontkenners verboden word om het prikje te nemen.
Kunnen wij schapen straks lekker op vakantie of concertje pakken.
En dan zeggen ze vast weer dat mag niet iemand weigeren omdat ik niet gevaccineerd ben, maar andere landen gaan zich niet aanpassen omdat jij Nederlander bent. En als ik in mijn toko alleen gevaccineerde mensen wil hebben wil ik dat het is mijn toko.

Rachel zei

En waar zijn jouw bewijzen dan? Op bitchute? Of infowars? Precies hetzelfde alleen omgekeerde wereld. Het is maar waar je naar wil kijken. Wakkeren schelden schapen ook geregeld uit en agressie naar elkaar is geen uitzondering meer. Mensen die op de ic werken zijn ineens leugenaars en vriendschappen eindigen op Facebook omdat de 1 wakker is en de ander een schaap is. Iedereen is ineens deskundig. Bijzonder!

Ria zei

Mooi gezegd Han Borg!

Die vergelijking met de Tweede Wereldoorlog stuit mij ook enorm tegen de borst.