woensdag 6 januari 2010

DE DIJK OFFICIEEL GEOPEND

Ze hebben er lang op moeten wachten en het geduld werd danig op de proef gesteld. Maar de leerkrachten en ouders en natuurlijk de kinderen konden vanmiddag eindelijk feest gaan vieren in de nieuwe school.
Vanmiddag om kwart over twee opende wethouder José van Schie De Dijk door met een jarige leerling een muur van dozen om te gooien. Op de foto links ziet u haar bij de school arriveren waar directeur Han van der Vlist haar opwachtte. Rechts op dezelfde foto ziet u de locatiemanager van de Vensterwijk Beijum, Ruud van Erp. Ook hij toonde zich verheugd over de nieuwe aanwinst voor de wijk. Op de foto rechts de omgeduwde dozenmuur. In de loop van de dag of eventueel morgen kunt u hier een video bekijken van de opening. Ruud van Erp, Han van der Vlist en Jose van Schie geven daarop hun kijk op de start van de school. De professionele vakbroeders van OOG-TV waren ook aanwezig om er voor te zorgen dat u vanavond op televisie een impressie van de feestelijke gebeurtenis kunt aanschouwen.
De school is niet alleen goed voor de direct betrokkenen maar in het kader van de Sociale Wijkvernieuwing ook voor de hele wijk.
Als de omgevingplannen gerealiseerd zijn zal dit gedeelte van Beijum er naar verwachting fraaier uit zien dan ooit tevoren. Aanstaande maandag zal, als de winterse omstandigheden het toelaten, worden begonnen met de sloop van het oude naastgelegen gebouw.
(morgen ziet u hier de video)

8 opmerkingen:

Alie zei

Het was een leuk feestje hoorde ik van de buurvrouw (ook werkzaam op bij de Dijk). Duurde de hele dag maar was heel gezellig. Superleuke opening ook. Allemaal van horen zeggen natuurlijk, ik was er niet bij.
Veel ouders en kinderen zijn tot laat in de middag blijven hangen op school omdat het zo gezellig was..
Zegt genoeg misschien..

Alie zei

ik bedoel natuurlijk: ook werkzaam bij 'de Dijk'.

Anoniem zei

Gefeliciteerd alle betrokken van de school! Hulde voor het geduld en het doorzettingsvermogen!

Karin.P. zei

Het is een mooi gebouw geworden, komt er nog een open dag voor bewoners wil het ook wel eens van binnen zien :-)

Anoniem zei

Karin P, als je de berichten goed had gelezen en de uitnodigingsflyer goed had bekeken had je geweten dat die open dag gistermiddag was. Heel Beijum was gisteren welkom om de nieuwe school van binnen te bewonderen.

Karin.P. zei

Geen flyer gezien, nja er komt vast nog wel een gelegenheid.

Kees Huizenga zei

Hierbij het bericht van de website van OOG TV van gisteren:

"Nieuwe Montessorischool Beijum geopend

GRONINGEN - Wethouder José van Schie heeft woensdag het nieuwe gebouw van de Montessorischool in Beijum geopend. De school, genaamd De Dijk, telt negen leslokalen, een speellokaal en een ruimte voor kinderopvang. Ook peuterspeelzaal Pinokkio neemt er zijn intrek.

De oude school wordt binnenkort gesloopt en op die plek komt later een nieuwe speelplaats voor de hele buurt. Het plein wordt groter dan gepland, omdat de bouw van zes nieuwe woningen niet doorgaat.

De bocht in de Froukemaheerd daar vlakbij wordt minder scherp gemaakt en er komen verkeersremmende voorzieningen.

Woensdag 06-01-2010 14:57"

"De zes woningen", die niet gebouwd worden (aan de kant van de Froukemaheerd), betreffen de woningen waartegen met name nabuur en BOB-secretaris Anna Riemersma bezwaar had. Ja, de BOB heeft het slim gespeeld. Het persoonlijk belang wordt een publiek BOB-belang!

Anoniem zei

De laatste 8 zinnen zijn een persoonlijke mening van Huizenga en staan dus niet in het Oog-bericht. Leuk artikel van Johan, iedereen blij en daar komt 'íe weer.