woensdag 13 januari 2010

OPTREDEN ME IN NIEUWJAARSNACHT KRIJGT STAARTJE

Verschillende getuigen meldden via Beijumnieuws dat de Mobiele Eenheid tijdens oud en nieuw in de wijk niet helemaal naar behoren heeft geopereerd. Zie ook de berichtgeving hierover van een week geleden. Staatsgeweld dient proportioneel te worden gebruikt en het is de vraag of dit in Beijum is gebeurd. Burgemeester Rehwinkel laat uitzoeken of ME-ers zich hier hebben misdragen.
Burgemeester Peter Rehwinkel laat uitzoeken of de mobiele eenheid (ME) tijdens de jaarwisseling al dan niet te hard heeft opgetreden. Met name vanuit de Groningse wijk Beijum waren daar klachten over.

Rehwinkel heeft de politieleiding opdracht gegeven om uit te zoeken of het optreden van de ME door de beugel kan. Het gaat in eerste instantie om een intern politieonderzoek. Maar als de uitslag hem niet bevalt, zegt de burgemeester niet te schromen om aan anderen opdracht te geven tot een vervolgonderzoek. Bron: http://www.dvhn.nl/

http://www.dvhn.nl/nieuws/nederland/article5692501.ece/Groningen%3A-onderzoek-naar-ME-oud-en-nieuw
Update 15 januari: luister naar wat Rehwinkel hier over te vertellen heeft via RTV-Noord.
http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuws.asp?pid=88231

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Waar gehakt wordt vallen spaanders.

Karin.P. zei

Wat sowieso niet is gebeurd en wat wel had gemoeten zo zei de woordvoerdster van de politie ook op oogtv dat de ME had moeten zeggen: Hier spreekt de politie verwijder u blablabla en dat is NIET gebeurd.
Dat ze vervolgens een bewusteloos gevallen jongeman onnodig slaan is al 2 dingen die niet kloppen.
We wachten af in ieder geval een goede zet.

Anoniem zei

Het commentaar op de DvhN-site liegt er niet om...

P.S. Directe link doet het niet, probeer deze: http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/stad/article5690725.ece

Karin.P. zei

Bedankt!

iemand daar schreef:

En als er dan ook nog een JONGEREWERKER zegt ik heb geen respect voor de politie hoe denk je dan hoe de jongeren reageren?

Geplaatst door biomie op 22:08 13-jan-2010

Goh waarom zou dat zijn omdat ze zo achterlijk optraden ???

Anoniem zei

Hoi Karin,

Zullen we verder gaan bij waar wij in het vorige bericht (over OOG TV) waren gebleven? Krijg je wederom de kans om je verhaal weer bij te stellen.
Jammer dat je ook nu weer uit alle commentaren op de site van het Dagblad alleen dat er uit haalt wat er in jouw straatje past en de rest negeert.

Anoniem zei

ME en andere politiemensen.
Alsnog Bedankt voor jullie inzet in de Groninger wijk Beijum.
Door jullie inzet is veel schade en menselijk leed voorkomen. Jammer dat jullie, net als zovelen op oudejaarsavond, niet gezellig thuis konden zijn bij de familie maar in plaats daarvan op andermans kinderen moesten passen.

Karin.P. zei

Ach als je er niet (de hele nacht) bij geweest bent kun je er niet over mee praten.
Wat denk je nou zelf dat ik als 40 jarige dame de ME de grond in wil boren.
Er zijn gewoon fouten gemaakt klaar, er is NIET gewaarschuwd van te voren en er is een onschuldige burger goed gewond geraakt.
Onderzoek zal het uitwijzen meer wil ik er niet over kwijt.
Reageer normaliter ook niet op annoniemen wil graag weten wie ik voor me heb ;-)

Anoniem zei

Belachelijke opmerking om 8.58. Het zijn professionals en ze hebben dienst. Geen enkele rteden hebben ze om zomaar door te meppen. Het is de vraag of menselijk leed is voorkomen, me roept altijd agressie op. Als degene die bewusteloos was geslagen dood was geweest, als onschuldige voorbijganger, wat dan?
En als ze dit jaar lekker met oud en nieuw thuis willen zitten vragen ze gewoon dienst met kerst aan, dan zijn ze oud en nieuw vrij. Laten ze komend oud en nieuw gezellig hier weg blijven, zijn er ook gen onschuldige gewonden.

Alie zei

Ik ga me niet mengen in deze discussie omdat ik er niet bij was. Maar we hebben een kennis bij de politie, die had helemaal niet de keuze kerst of oud en nieuw, omdat vrijwel alle agenten van Bureau Kardinge MOESTEN werken.
Hoezo keuze? That's all

Anoniem zei

Ik ben het helemaal met iedereen eens. Laat de ME wegblijven met oud en nieuw. Dus als wij nu met ons allen regelen dat al het tuig dat de oorzaak is dat er ME aanwezig moet zijn, thuis blijft heeft iedereen een prettige jaarwisseling. Jammer dat de oorzaak van de aanwezigheid steeds wordt vergeten. Zolang het nodig is zijn ze welkom.

Anoniem zei

Hoi Karin,

Ben ik weer. Zoals ik eerder heb aangegeven was ik er ook bij. In jouw eerdere berichten heb je zelf aangegeven dat de poitie wel gewaarschuwd heeft. Ik blijf het jammer vinden dat de oorzaak van alles genegeerd blijft worden. Indien iedereen gewoon gezellig oud en nieuw viert is ME inzet niet nodig. Helaas heeft Beijum weer de reputatie dat het er elk jaar los gaat en is het helaas ook elk jaar weer nodig om ME in te zetten. Alle publicitiet die nu (door jou) gezocht is zal het de komende jaarwisseling niet leuker maken. Jammer, want zou wordt het nooit rustig in de wijk. Wij wachten de uitkomsten van het onderzoek wel af. Mijn visie is inmiddels ook bij de politie bekend, aangezien ik van mening ben dat er belangrijk zaken niet genoemd worden en niet alle aanwezigen jouw mening delen.

Anoniem zei

Ik wil wel effe scheidsrechteren tussen anoniem en karin. Het was goed dat de me in beijumkwam, was nodig. Ik bern 73 jarige vrouw en was ere ook bij en waarschuwen of niet, ze hadden me zo in elkaar kunnen meppen.De oorzaak van alles is duidelijk, relschopend tuig, maar mensen die struikelen of bijna niet weg kunen komen mogen niet ineklaar geslagen worden. Verder niet zeure, als je bij de me gaat heb je kans dat je oudennieuw moetwerke. Anders ander baan kiezen

Anoniem zei

Geachte scheidsrechtster,

Ik sluit mij bij uw mening aan. Ik heb ook eerder aangegeven dat onnodig te hard optreden van de ME niet correct is. Ik begrijp uit uw reactie dat er tegen u en in uw omgeving niet is opgetreden (en terecht) hetgeen aangeeft dat er niet op los werd geslagen op buurtbewoners en andere aanwezigen. Ik vond het belangrijk om een volledig beeld van de situatie te geven.

Frank zei

Anoniem wat je karin p.verwijt doe jezelf ook een beetje, je draait de waarheid naar jezelf toe. Die mevr. gaf aan dat ze er vlak bij stond en dat ze ook in elkaar gemept had kunnen worden. Best dat de ME optrad maar ze moeten zich wel aan de regels houden, als ze dat niet doen moet je ze niet in bescherming nemen door te zeggen dat hun buitensporigheden aan de relschoppers ligt. Ze worden getraind en beheerst en professioneel handelen, doen ze dat niet dan doen ze hun werk niet goed. Uitsmijters in de Peperstraat moeten overlastveroorzakers ook correct bestrijden, ze mogen ook geen disproportioneel gedrag vertonen. En voetballers moeten met kerst in Engeland vaak spelen. Heel vervelend voor ze maar als ze een tegenstander verrot schoppen verdienen ze ook een rode kaart.Best dat de burgermeester dit laat toetsen toch?

Karin.P. zei

Annoniem, Alle publicitiet die nu (door jou) gezocht is zal het de komende jaarwisseling niet leuker maken

Mag ik je erop wijzen dat oogtv niet door mij is benaderd !!!
Dus hou je ff in wil je !!!

En fijn dat jij een waarschuwing hebt gehoord, wij niet en dat zijn inmiddels 10 tegen 1 ;-)
Maar ik w8 lekker het onderzoek af, voor mij maakt het hele onderzoek niks uit, waar het mij omging dat er onnodig geweld is gebruikt en zeker tegen de jongen op tv en daarom steun ik hem.

Anoniem zei

goh het is toch wel erg jammer dat mensen altijd gelijk een voor oordeel klaar hebben misschien doet de me niet altijd iets wat door de beugel kan maar laten we vooral die relschoppers niet gaan vergeten in dit verhaal en ik denk dat het nu wel genoeg is geweest dat karin haar aandacht krijgt

het verhaal gaat over de me en oud en nieuw en niet over karin p want die moet echt haar aandacht hebben anders zoekt ze die wel

het is alleen erg jammer want karin weet het allemaal zo goed maar dat ze zelf gezien is die nacht met het bekogelen van de me bussen en de mensen zelf samen met haar dochter wordt niet over gesproken

karin misschien als jij begint om eens het goede voorbeeld te geven aan je eigen dochter wat wel en niet mag is het pas aan jou om een ander om de vingers te tikken

Karin.P. zei

Jammer dat je annoniem post anders klaagde ik je aan voor smaad.

Annoniem schreef:
karin weet het allemaal zo goed maar dat ze zelf gezien is die nacht met het bekogelen van de me bussen.

het verhaal gaat over de me en oud en nieuw en niet over karin p want die moet echt haar aandacht hebben anders zoekt ze die wel


Dat ik de ME bekogel hahaha ik kom niet meer bij.
En aand8 heb ik niet nodig hoor, doe gewoon mijn burgerplicht.
Ben getuige geweest van een mishandeling en laat me niet intimideren door wat voor blauw dan ook.

Anoniem zei

om gelijk alle mis verstanden uit de wereld te helpen wat de ME gedaan heeft kan en mag niet voor komen
daar sta ik voor honderd procent achter ze krijgen natuurlijk niet voor niks een opleiding en training om hier mee om te kunnen
dus voor iedereen geld geen geweld
klaar

maar er zijn ook bepaalde personen die ook niet vrij uit gaan

iedereen hoort zich te gedragen met wat voor feest dan ook

Anoniem zei

Die karin is een mooie zeg... Ten eerste is die gast niet bewusteloos geweest en ten tweede is er geen me-er bij hem in de buurt geweest. En vijf zes of zeven man bovenop hem, hahaha laat me niet lachen.

Laat de politie inderdaad maar een onderzoek doen, maar worden de mensen die liegen over wat er gebeurt is dan achteraf ook gestraft???? Ach met een drankje op zien mensen wel vaker dubbel, haha.

Karin moet haar burgerplicht binnen huis doen en buiten de deur alles aan de professionals overlaten.