zaterdag 30 januari 2010

WINTER WINTER WINTER WINTER WINTER

Nee, ik ben er nog lang niet zat van, laat het maar lekker winteren. Maar het nieuwe en het speciale van de winter is er wel een beetje af. Je raakt er een beetje aan gewend, dit i.t.t. tot de 17e december toen Koning Winter met een dikke partij sneeuw de macht naar zich toetrok. Maar, ik heb dat geloof ik al een keer eerder geschreven, ik tref steeds meer mensen die de buik vol hebben van de winter. Een hogere gasrekening, slecht begaanbare heerden, geglibber en geglij: ze hebben er geen zin meer in.
Kinderen hebben geen last van dit soort gevoelens, ze leven meer bij de dag. Zie de vijf meiden op de foto die zich vermaken met een slee. Gewone simpele sneeuwpret. Aan de Holmsterheerd liep vanochtend een vrouw met een sneeuwschuiver de straat en parkeerplaats zoveel mogelijk sneeuwvrij te maken. Er valt verder niks over te schrijven. Voor de mensen die zat zijn van de winter: De dagen worden weer langer, ´s avonds is het al weer tot half zes licht. En februari is het extra korte maand. Over vijf weken is het weer maart.
Voor de positiever gestemden: het lijkt er op dat het weer een prachtig winters weekend gaat worden. Vooral Kardinge ziet er weer uit als een plaatje, als een wintersportplaats. En last but not least, elk nadeel hep z´n voordeel. Heeft er bijvoorbeeld iemand last van roekeloos en hard rondscheurende brommertjes op Plein oost?

Geen opmerkingen: