dinsdag 12 januari 2010

WORDEN WE AL EEN BEETJE WINTERMOE?

Dit is in ruim drie weken tijd het zoveelste bericht over de winter en ik betrap mezelf erop dat ik de laatste dagen wel eens denk: zo, nou kan het wel een keer weer. Ik las ergens dat de grootste meerderheid van de Nederlanders een beetje wintermoe aan het worden is. Het nieuwe en sensationele is er nu wel een keer af en graag willen we weer tot de normale orde van alledag overgaan. Ik heb er zelf niet zo'n last van, het enige wat een beetje stoort is dat een rondje fietsen door de Beijumer heerden zo slecht gaat. Bepaalde mensen heb ik al weken niet gezien omdat ik de gladde heerden mijd.( Hallo Holmsterheerd, Bentismaheerd, Atensheerd, etc.)
Op de onderste foto ziet u een spekgladde gedeelte van de Froukemaheerd, richting Wibenaheerd. De voorste fietsers is net met zijn medepassagier onderuit gegaan en voor de twee mensen die volgen dreigt hetzelfde te gebeuren.

Op de rechter foto ziet u sneeuwgrafiti. In dit geval onschuldig vermaak. Twee meiden waren bezig iets liefs op de muur te schrijven, een foto mocht wel even gemaakt worden maar ze hoefden er niet bij op. Linksboven ziet u drie mensen op de Zuidwending lopen. Wat moet je er verder van zeggen? Niks. De winter houdt me een beetje van nieuwe nieuwtjes af, er lijkt verder geen mallemoer te beleven in Beijum. Geen schooltuin, geen gerace op Plein Oost in verband met de hopen sneeuw die er ligt, geen opgerolde hennepkwekerij en geen gesteggel om iets. Misschien is januari wel de saaiste maand van het jaar. Tijdens de decembermaand heb je Sinterklaas, kerst en de jaarwisseling, maar in januari helemaal niks. In februari hebben we nog een Valentijnsdag en krokusvakantie, in maart gaat de natuur zich weer roeren etc. Maar januari, nee je moet er zelf wat van maken. En eigenlijk is daar weer niks mis mee.

4 opmerkingen:

Karin.P. zei

Ja de sneeuw mag van mij weg nu nog even lekker vriezen een 11 stedentoch en dan klaar :-)

Frank zei

Een groet terug vanuit de Bentismaheerd!

Anoniem zei

groet terug uit de atensheerd

Alie zei

Geen schooltuin? Donderdagmiddag ga ik met mn dochters klas mee naar de schooltuin. Vogels kijken en iets lekkers voor de vogels maken. Welkom om te komen kijken wat mij betreft...
Overigens zijn we vast niet de enige school met deze activiteit.
Op de Calvijnschool gebeurd juist veel deze maand. De hele school heeft het kerstdiner wat niet doorging ingehaald met een pannenkoekenfeest, groep 5 is naar ijshockey in Kardinge geweest, groep 3 en 4 naar de klassefilm in Pathe, ga zo maar door. Leuk toch?
Maar qua wijknieuws is het inderdaad rustig. Nou, geeft niks, laat iedereen maar voorzichtig zijn met die gladheid. Ik ben er zelf nog niet zat van, maar kan me goed voorstellen dat het voor heel veel mensen wel klaar is, vooral als de sneeuw bovenal veel overlast met zich meebrengt..
Groeten van Alie