zaterdag 2 januari 2010

WE GAAN OP HERHALING

De winter geeft zich niet zomaar gewonnen. Na een terugtrekbeweging van een week slaat de Koning vandaag onherroepelijk terug. Hoezo opwarming van de aarde? Broeikaseffect?
Tot nu toe is het een ouderwetse winter zoals ze zovaak voorkwamen in de zeventiger en tachtiger jaren. Deze foto's zijn omstreeks 13 uur vanmiddag gemaakt. Een medewerker van de Lidl strooit zout voor de ingang van de winkel en de weer geopende glas- papierbakken op de andere foto worden weer aangevuld door een (o)pa en z'n (klein)zoontje.

De planken zijn weer voor de winkels weggehaald. Het is weer een 'gewone' zaterdag in het nieuwe jaar. Er lopen weer keurige verkopers en klanten rond en in de winkels. Het licht is hier a.h.w. weer aan, dronken en jeugdige relschoppers zijn weer in hun holen teruggekeerd. Misschien krabben ze zich nog eens achter de oren want waarom in groepsverband de boel zo terroriseren in hun eigen woonwijk? Wat een onvermogen. Glas en vuurwerkresten zijn trouwens lastig te verwijderen met een laag sneeuw er boven op, het zal allemaal weer zichtbaar worden als het gaat dooien. Niet te negatief over de winter natuurlijk, de sneeuwpret in het nog vrije weekend van de kerstvakantie zal de schooljeugd vast en zeker bevallen. Voorzichtig bij de weg, de wijkring en heerden zijn weer glad.

1 opmerking:

Unknown zei

jeugdige relschoppers zijn weer in hun holen teruggekeerd. Misschien krabben ze zich nog eens achter de oren want waarom in groepsverband de boel zo terroriseren in hun eigen woonwijk?

Omdat er mischien helemaal niks voor ze te doen is en er tegenwoordig niks meer getolereerd wordt ???
In mijn jeugd stonden we met zijn allen rond een vuur en waren we in de uren voor 00.00 aan het slepen hoe groter het vuur hoe beter.
Nu verzamel men zich op een plek hangt tot de politie komt en wordt en geprovoceerd van beide kanten.