donderdag 21 januari 2010

MOEILIJKE BRUG NAAR DE BOUWMARKT

Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar als ik iets van een bouwmarkt nodig heb kies ik vanuit Beijum altijd voor deze, zie foto. Op de Ulgersmaweg zit ook nog een, maar daar kan ik nooit wat vinden en het is een onoverzichtelijke winkel. Kwestie van persoonlijke smaak en voorkeur. Voor de zware boodschappen neem ik de auto, in een paar minuten ben je op de plaats van bestemming. In mijn geval bij Beijum Zuid de Beneluxweg op, Beijum Noord voorbij en direct rechts. Kan niet missen.
Maar dan als je op de fiets wil. De langste routes zijn via de Hunze of via Zuidwolde, vanuit Beijum ben je dan een kilometer of vier, vijf onderweg. Best te doen. Maar, de bouwmarkt ligt eigenlijk een beste steenworpafstand van Beijum vandaan. Deze foto is genomen vanaf de rand van de groenstrook tussen Beijum en het op de foto zichtbare Boterdiep. Vooral via de Heratema-, Kremers- en Mudaheerd ben je hier zo, twee- tot driehonderd meter hooguit. Via twee ijzeren klapdeuren en een drukke oversteek op de Groningerweg ben je waar je wezen moet. Eigenlijk ligt de bouwmarkt maar tweehonderd meter van Beijum vandaan, maar de wegen er naar toe zijn lang of ingewikkeld.Weet iemand waarom er twee van deze metalen bruggetjes over het Boterdiep liggen? Wat een geklepper en gedoe, en vooral als je met kleine kinderen gaat, met elk een eigen fietsje. Is zo'n ijzeren hekwerkbrug goedkoper, of is het veiliger? Betreden op eigen risico, staat er op het bordje. Maar, je betreed de Korrewegbrug toch ook op eigen risico? Als je er langer over nadenkt gaat het irriteren. Groningen wil zich graag profileren als een goeie fietsstad. Kan er dan niet een fatsoenlijke fietsbrug komen vanaf de grootste stadswijk (Beijum) naar deze bouwmarkt? Wat een hindernisroute. Wel een bussluis in de wijk neerleggen om de wijk autoluw te maken, maar intussen Beijumers dwingen om met de auto naar dit bouwbedrijf te rijden?

10 opmerkingen:

Karin.P. zei

idd ben er ook meerdere malen langs geweest op zich redelijk te doen behalve als je terug gaat met je spullen dan is het hekje flink lastig.
Een hekje gaat open als je er tegenaan rijd de ander moet je trekken.
Zou mooi zijn als er een fietsbrug kwam.

Hetty en Albert zei

Als mijn partner en ik naar deze bouwmarkt willen gaan, zouden we heel graag dit bruggetje nemen.
Omdat mijn partner gebruik maakt van een rolstoel, is dit geen prettige onderneming. Ik zet dan mijn fiets op de stander, manouvreer met partner door de hekjes en vice versa.
Fiets weer ophalen en daar gaan we.
Als het geregend heeft durven we deze actie niet aan. De brug is dan zo glad! Dan nemen we toch maar de Hunze-route.
Een normale fietsbrug zou heel fijn zijn!

Alie zei

Ben het er mee eens. Ga nu vaak toch even met de auto, voordat ik de fiets uit de schuur heb en op weg ben met kinderen ben ik er met de auto al..wel gemakzuchtig van me, dat geef ik toe. Maar meestal haal ik dan ook dingen die op de fiets niet te vervoeren zijn. Dat rechtvaardigd het een beetje. We willen in de zomer de fietstocht wel eens maken. Dan gaan we heenweg via de hunze en dan terug over zuidwolde, hebben we meteen een mooi rondje gemaakt. Maar al met al hebben we dat denk ik 2 keer gedaan, tis best een hele trap met een kind achterop en 1 naast je. Een fietsbrug op dezelfde hoogte als deze (sluis)brug zou een uitkomst zijn en ons wel uitnodigen tot een bouwmarktbezoek met de fiets..

Anoniem zei

Toch een prima bruggetje.
Hekje open fietsje erop hekje sluiten, 30 meter lopen en nog een keer en voor dat je het weet sta je in de H-B.
Blij dat ze er zijn want ik maak veelvuldig gebruik ervan. Een tijdje terug waren ze steeds afgesloten, dat was wel irritant.

Anoniem zei

Dat zeg ik, Gam.....

Hajé Bussink zei

Ik boycot de Hornbach al sinds de komst ervan. Reden: het illegaal neerhalen van de fabrieksschoorsteen die op het te bebouwen terrein stond.
De schoorsteen was het laatste restant van de voormalige steenfabriek “Eureka” uit 1917. Wat mij betreft kan de Hornbach niet lastig genoeg te bereiken zijn.

Anoniem zei

Hallo Hajé,
de schrijver vermijdt het noemen vd naam van het bedrijf en de reageerders ook. En dan kom jij, iemand die een bloedhekel aan de winkel heeft. en die noemt twee keer de naam er van. Gek dat je er reclame voor maakt.

Hajé Bussink zei

Ik denk niet dat het noemen van een naam gelijk staat aan ergens reclame voor maken. Stel ik vind Balkenende met afstand de meest incompetente premier waarmee het land ooit is opgezadeld (is maar een voorbeeld hoor), dan gaat daar m.i. geen wervende kracht van uit.

MamaSmall zei

Ik wist niet eens dat dat ding een bruggetje was! Goed om te weten! Al zal ik met de kinders op de fiets erbij niet veel gebruik van maken....

Niels zei

Lol wat een mietjes. Ik steek mijn wiel gewoon naar links of rechts, afhankelijk van de draairichting van het hekje. Vervolgens gooi ik het hekje open en fiets er soepel door heen. Prachtig systeem! :-)