dinsdag 5 januari 2010

ME MISHANDELDE BEIJUMERS IN NIEUWJAARSNACHT


Het ging er op sommige plekken in Beijum af en toe ruig aan toe in de nacht van oud op nieuw. U hebt hierover in de krant en ook op Beijumnieuws het e.e.a. kunnen lezen. Dat de ME dit trachtte te corrigeren is te begrijpen. Het is per slot van rekening de taak van de politie om de orde te handhaven. Iets anders wordt het als onschuldige voorbijgangers, die niet op tijd kunnen wegkomen, de dupe worden van het overheidsgeweld. Deze foto's werden opgestuurd om te bewijzen dat de ME daders en onschuldige voorbijgangers tijdens de nieuwjaarsnacht in Beijum niet uit elkaar wist te gehouden. Een Beijumer jongeman werd hier de dupe van. De foto links toont een hoofdwond die is onstaan door een politieknuppel, de rechterfoto een wond veroorzaakt door de beet van een politiehond. De man gaat deze week aangifte doen voor mishandeling. Een getuige van de mishandeling mailde: Hij stond samen met een vriend bij de dierenarts terwijl de grote groep jongens waar de ME eigenlijk voor kwam weg liep richting de Eminga en de Doornbosheerd. De ME kwam kwam er plotseling met honden aanlopen, het slachtoffer maakte via het fietspad dat hij wegkwam maar struikelde. Hij kreeg meerdere stokslagen en werd door een hond gebeten. De zus van het slachtoffer was ook getuige van het voorval. Ze beaamde het gebeuren zoals hierboven beschreven. Wel voegde ze er aan toe dat haar broer al buiten bewustzijn was op het moment dat hij door de hond werd gebeten. Over de twee vrienden van het slachtoffer mailde ze: Een vriend werd steeds op zijn been geslagen en de ander werd op zijn been en in de nek geslagen. Mijn broer is zonder pardon afgevoerd door de politie. Op het politiebureau werd gezegd:" Sorry, maar u was op de verkeerde plek en op het verkeerde tijdstip." De GGD- arts is nog geweest en die constateerde een hersensschudding. Ze hebben mijn broer vrijgelaten en hem naar huis terug laten lopen.

11 opmerkingen:

Karin.P. zei

Niet normaal verkeerde plek verkeerde tijdstip ja maar er zijn regels voor het gebruiken van een wapenstok net als het gebruik van het dienstwapen.

Zo staat op een politiesite:
Dat betekent dat alleen geweld mag worden gebruikt als er geen andere mogelijkheden zijn, en dan ook niet meer geweld dan noodzakelijk is voor het beoogde doel. In geen geval mag politiegeweld als straf worden toegepast

Tijdens oudjaarsavond was dat dus wel anders, met 3 mensen zagen wij hoe deze jongeman struikelde en van meerdere agenten klappen kreeg.
Terwijl er van zijn kant geen VERZET was, hij was notabene al bewusteloos.

Dat ze hem lopend naar huis hebben gaan met een hersenschudding is ronduit belachelijk.

Er is nog iemand die een gat in zijn hoofd heeft zal hem dit stukje ook even mailen.

Anoniem zei

Tuig. Ik bedoel politie. Weet het Dagblad dit al? De wethouder die gaat over openbare orde?

Anoniem zei

Echt te erg voor woorden dit.

Of ze komen te laat om iets te voorkomen, of ze zijn brave burgers aan het bekeuren, of ze staan onschuldigen af te tuigen.

Hoe kan je vertrouwen hebben zo in het gezag.

Natuurlijk zijn het ook een bepaald soort mensen wat voor deze beroepen kiest.
Er is ook een selectieproces. De integeren vallen vanzelf af.

Anoniem zei

Aangifte doen wegens mishandeling en een flinke schade vergoeding eisen.
Je kan je leven lang koppijn houden van zoiets. En wat te denken van de emotionele schade.Zoiets gaat je niet in de kouwe kleren zitten.

Karin.P. zei

Nieuwjaarsdag was de burgemeester in de uitzending van radio noord en daar heb ik het hem gezegd en hij zou er naar kijken.
Ik zelf was ook echt geschokt je ziet wel op tv van die hooligans
2 meter voor de ME ze uitdagen of stenen gooien ja logisch dat je dan klappen krijgt.
Maar als je gewoon in de tuin van je vrienden staat of al netjes wegloopt mag dit niet gebeuren.
En al helemaal niet 5 agenten tegelijk boven op 1.
Maar ik mail het stuk wel even naar de burgemeester;-)

Anoniem zei

Het zal er wel bijhoren helaas. Maar ik heb liever een feelgood Beijumnieuws.

Anoniem zei

Satire,
Het is inderdaad allemaal de schuld van de Politie. Het dorp Beijum is groot onrecht aangedaan.
Wat had de Politie hier eigenlijk te zoeken? We hebben een burgerwacht nodig om ons tegen deze politie-geweldenaars te beschermen.

Unknown zei

Dus ja daar liepen we dan...

Zegt de eerste ME'er ook nog tegen me andere kant op lopen. zo beleefd als ik ben zeg ik ja is goed en draai me om. en ipv dat hij niks doet begint hij gewoon te slaan...

Nee hoe wil je respect krijgen?

Miranda zei

Ik vind dit echt niet normaal! Hoe haalt de ME het in zijn hoofd om zo'n onschuldige jongen die er gewoon stond en struikelde te mishandelen! Ik vind het nergens op slaan! en ik vind het terecht dat hij aangifte doet en inderdaad flinke schadevergoeding vragen.. ik was er niet bij, maar ik weet wel.. dit deugt niet! En dan ook nog naar huis laten lopen met een hersenschudding?

Ik heb er geen woorden voor! :S

dirkje zei

hij heeft gisteren een interview gehad met oog tv en als het goed is word het vanavond 7-1-20010 uit gezonden.

Unknown zei

Ik weet niet waar iedereen heeft gestaan,maar ik ben een buurtbewoner en wij zijn niet door de ME of POLITIE weggeslagen.De ME en POLITIE zijn nog een stukje bij ons op het plein geweest om de groep jongeren uit elkaar te halen wij konden gewoon blijven staan.Waar ik mij aan ergerde was een JONGEREN WERKER uit BEIJUM die tegen de jeugd zei ik heb geen respect voor POLITIE.