zaterdag 23 januari 2010

KUNSTGALERIE HOOGENBERG/WINKELCENTRUM BEIJUM

Met André Hoogenberg, eigenaar van de gelijknamige dierenspeciaalzaak, maak ik regelmatig grapjes over de "rivaliteit" tussen Winkelcentrum West en Winkelcentrum Oost. Ongeveer driekwart jaar geleden plaatste ik hier een video waarin hij zijn kunstpand op West aanprees. Dit onder het motto: Plein Oost een Kunstpand? Ok, maar hier is ook eentje. De z.g.n. rivaliteit blijft altijd speels en onschuldig, Hoogenberg heeft jarenlang een dierenwinkel op Plein Oost gehad en hij zal 'zijn afkomst' nooit verloochenen. En trouwens, een beetje gezonde competitie tussen de centra in de wijk kan het niveau alleen maar ten goede komen.
Tussen de hondenbrokken, kattevoer en konijnenstro hangen sinds een maand of twee kunstwerken van ene Antje Solf, een schilderes met passie zoals ze zichzelf afficheerd. Op de foto ziet u een kunstwerk van haar, kijk eventueel voor informatie op http://www.antjesolf.nl/
Volgende maand is er weer een expositie in de dierenspeciaalzaak, the meester himself, jaja André Hoogenberg, gaat dan schilderijen van eigen hand ophangen. En als ik me goed herinner ook kunstwerken van zijn dochter. Om de rivaliteit (niet te serieus opvatten svp) weer even aan te wakkeren: Morgen verschijnt op Beijumnieuws weer een aankondiging van een nieuwe expositie in Pand49 en wel van Ymka de Boer en Sacha Steenaart. En weet u al dat je in Pand49 ook kinderfeestjes kunt houden? Binnenkort meer hierover. Wat zal de volgende zet van André Hoogenberg zijn? Een koffiehoekje in de winkel? Een cursus Contact maken met je Huisdier? Kom op Oost en West, stuw Beijum op in de vaart der volkeren!

Geen opmerkingen: