dinsdag 5 januari 2010

HEIMELIJKE FOTO'S UIT DE BIEB (9)

De wintermaanden zijn de grijste maanden van het jaar. Om toch wat kleuren te zien en tegelijkertijd het warm en behagelijk te hebben is de familiebibliotheek van Beijum een aanradertje. Last van een winterdepressie? Ga naar de bieb! Lekker warm uitkijken over Plein Oost? Ga naar de bieb! Wegdromen in een boek, het Dagblad van het Noorden lezen, even computeren, ik weet, ik val in herhaling maar toch: met Pand49 is dit de beste plek om te zijn op een gure, kale, lege en depressieve en winterse Plein Oost. Wat zou het trouwens prettig zijn als er hangmatten hingen waar je met een mooi boek lekker in kon gaan liggen. Of dat je daarin wordt voorgelezen en lekker gewiegt door een van de medewerkers. Over voorlezen gesproken, in de derde week van januari wordt er voorgelezen in de bieb, een publicatie hierover volgt nog. Ik weet niet wat ik van de winkelmandjes moet vinden die je in de bieb kunt pakken als je op zoek gaat naar een partijtje boeken. Zijn ze niet te kil voor zo'n paradijselijke omgeving? Is het een probleem om met vijf boeken onder je arm door de bieb te lopen op zoek naar een zesde boek?

3 opmerkingen:

Dineke zei

Ja, dat is een probleem :)
Met 5 boeken in je ene hand, met je andere hand een boek pakken is geen probleem, maar met één hand een boek terugzetten soms wel.

Dus de bieb is een paradijselijke omgeving en het plein Oost is naargeestig, deprimerend en weet ik wat niet meer.......
mijn moeder zei vroeger altijd; "overdrijven is ook een vak" ! :)

Alie zei

Ik vind het wel professioneel lijken, van die mandjes in de bieb... tenminste op de foto. Moet ze in levende lijve nog aanschouwen. Maar praktisch gezien lijkt het me zeer handig. Ik haal altijd in 1 keer boeken voor de kinderen en voor mezelf. Dan loop ik vaak met een stapel rond, die ligt dan daar, dan weer daar...heel onhandig. Ook bij de uitleenautomaat is het wel praktisch denk ik, meestal staan er wel mensen achter je, en dan zit ik te prutsen met 3 pasjes, boeken en bonnetjes. Nu kan ik ze eerst weer in het mandje doen en op een rustig plekje alle boeken in mn tas doen. Goed voor de doorstroming in het leesverkeer zullen we maar zeggen.
Ik juich het wel toe hoor!
En als ik in de bieb ben, kijk ik meestal niet naar buiten. Al jaren lang genoeg gekeken naar het plein. Meer heb ik er niet over te zeggen, laat er eerst maar eens wat (meer) gebeuren.

Menno zei

Zo mag ik het graag lezen Johan!
In ons paradijsje hebben wij geen hangmatten, maar wel een paar grote zitzakken. Je bent van harte welkom om daarin met een mooi boek plaats te nemen. Dan wil ik de zak eerst nog wel even voor je opschudden ook! Ik verheug mij al erg op het voorlezen. Ik ben benieuwd wie de voorlezer is! Maar dat lees ik dan wel in de publicatie van jou erover.
Johan, de beste wensen voor 2010(dat had ik nog niet gedaan) en ik verwacht dit jaar nog weer flink wat heimelijke foto's uit de bieb.

Groeten,
Menno