maandag 18 januari 2010

VROUWENGROEP ORCHIDEE

Ik heb me niet aan de belofte gehouden om de achterstallige verslagen van onze Beijumer internationale Vrouwengroep Orchidee te publiceren. Er lagen teveel andere artikelen te drukken, en ook trok Koning Winter teveel aandacht naar zich toe. Wellicht plaats ik binnenkort nog een paar Orchideetjes op Beijumnieuws. 

De laatste publicatie in de papieren Regiokrant is een feit en voor de verandering en ter afsluiting interviewde begeleidster Magda Bootsma van Vrouwencentrum Jasmijn ondergetekende over zijn drijfveren om de vrouwengroep bijna drie jaar te volgen en de ontwikkelingen te beschrijven. Lees daarvoor de laatste Regiokrant. Het klikte wonderbaarlijk tussen de meiden en mij, er was geen weerstand te bespeuren als ik als man de groep binnendenderde. Het was een geweldige chemie om als minderheid (man) tussen de 'minderheden' te zitten. Voor de uitzondering plaatste ik me een keer midden in de groep om op de foto te gaan. De Vrouwengroep gaat wel door maar de serie stopt.

Wellicht komt er in een of andere medium een vervolg op Orchidee. Misschien een nieuwe serie over de vele culturen die in Beijum samenwonen. In het huidige politieke klimaat lijkt de achterdocht en het wantrouwen tegen 'nieuwkomers' aan te wakkeren. Maar ik weet niet anders dan dat in Beijum, waar omstreeks 120 nationaliteiten wonen, de meeste culturen prettig samen wonen en dat hier veel geïnvesteerd wordt in goede interculturele betrekkingen. En als ik naïef ben, of het niet goed zie, dan hoor ik het graag: Beijumnieuws@ziggo.nl

Geen opmerkingen: