donderdag 14 januari 2010

DSW-MANNEN IN ACTIE TEGEN SNEEUWOVERLAST

Terwijl er in de stad gesteggel is over het inzetten van werklozen in strijd tegen sneeuwoverlast steken onze oranje mannen de handen uit de mouwen om bepaalde verkeersituaties veiliger te maken. Misschien onderschatten we de waarde van deze DSW-medewerkers, elk seizoen zijn ze in de weer om Beijumers prettig in hun wijk te laten wonen. Tweeënhalf maand geleden plaatste ik hier een foto van de mannen toen ze bezig waren de wijk van herfstbladeren te verlossen, nu pakken ze de sneeuw aan. Het is werk waar de doorsnee mens vaak geen zin in heeft, te laag op de maatschappelijke ladder en weinig aanzien. Een aantal jaren geleden werden krantenbezorgers ineens tot helden gebombardeerd. Door weer en wind zijn ze een paar uurtjes bij de weg om kranten op tijd te bezorgen. Prima om ze helden te noemen. Maar dan zijn deze DSW-mannen, die hele dagen bij de weg zijn, toch op z'n minst superhelden. Op de foto is te zien hoe ze een zebrapad en een nabij gelegen stoep aanpakken.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Prima actie, maar vergeet niet iedereen die de deuren bij langs gaat om bijvoorbeeld post te bezorgen. Alle heerden zijn glad en er zijn weinig mernsen die hun eigen stoepje schoon maken. Maar wel klagen als er niet bezorgd wordt.

Henk L. zei

Omdat de sneeuw nog niet zomaar verdwijnt, tijd om alle heerden met zand te bestrooien.

Anoniem zei

Vanmiddag hebben de heren er voor gezorgd dat ik na 14 dagen binnen weer met mijn rolstoel naar buiten kon. Echt super tof!!!!!
Want het was even bikken. Voor mij Superhelden. Heerlijk buiten.

Gerda

Anoniem zei

Zijn ze aan het werk deze heren van de DSW geweldig

Anoniem zei

Die gene heeft gekijk ze zijn aan het werk

Anoniem zei

Ik wis nit dat de mensen van de DSW ook nog werken dat is nieuw in deze wijk zie er niets van de groen en de tuinen zien er niet uit

Martin zei

Wat zullen deze menzen van de DSW na hun werk moe zijn HA HA JOHAN ZET DIT ER NIET MEER OP DIT MEEN JE TOCH NIET HE OM ZE TE PRIJZEN