zaterdag 9 januari 2010

SNEEUWRUIMEN: HEERDEN OF FIETSPAD EN WIJKRING?

Fietspaden en hoofdwegen rond Beijum worden steeds keurig ontdaan van overvloedge sneeuwval. Maar in de heerden is het glibberen en glijden geblazen. Fietsen is hier op sommige plekken bijna niet te doen en ook lopen blijft uitkijken. We beleven een échte winter en naast plezier brengt dit ook overlast met zich mee. Strooiwagens kunnen niet overal rijden, er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Liever de hoofdwegen en fietspaden veilig houden in plaats van de heerden? Wat vindt de lezer ervan? De Nederlandse overheden moeten ervoor zorgen dat economisch belangrijke wegen begaanbaar blijven. Dat vinden transportorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO. Woensdag deden zij een oproep om prioriteiten te stellen bij het gebruik van strooizout tegen vorst, nu overheden kampen met tekorten in de zoutvoorraden. Bron: http://www.dvhn.nl/
Op de linker foto ziet u een sneeuwschuiver het fietspad langs de Emingaheerd zoveel mogelijk van sneeuw te ontdoen. Voor de schuiver ligt praktisch geen sneeuw maar de randen worden nog even extra aangepakt. Aan de achterkant van de schuiver wordt ook nog eens zout gestrooid. Op de rechter foto ziet u twee postbodes bezig met hun werk in een Beijumer heerd. Fietsen op straat lukt amper, het is spekglad en een smakker maken tijdens het fietsen is niet denkbeeldig. Ook vandaag valt er naar verwachting weer veel sneeuw gaan vallen. De fietspaden en doorgaande wegen zoals de wijkring zullen wel aangepakt worden maar de heerden niet. Herhaalde vraag: wat vindt de lezer van deze keuze? Doorgaande wegen schoonhouden is economisch verantwoord. Maar in gewone heerden wonen ook oudere mensen. En 'gewone' mensen kunnen hier ook lelijk onderuit gaan. Beijumnieuws@online.nl of reageer hieronder.

4 opmerkingen:

Karin.P. zei

Vanaf vanmiddag zal het weer (flink) gaan sneeuwen en dat houdt aan tot morgen zelfs overmorgen wordt gezegd.
Ik heb al voor 1 lezer hier eens de boodschappen gedaan mochten er ouderen of mensen in rolstoel zijn die iets nodig hebben mail mij gerust op mailmijop@hotmail.com

Anoniem zei

Karin heeft mij voor Kerst echt uit de brand geholpen. Inmiddels heb ik weer een vaste hulp, maar toen niet en dan komt er natuurlijk net heel veel sneeuw dat je er met je rolstoel niet meer door kunt.

Karin, nogmaals dank je wel!!!
Gerda

Alie zei

Onze geachte premier heeft iedereen opgeroepen zijn/haar stoepje te vegen... hahahaha, zie je het voor je? We leven niet meer in de jaren 70, toen iedereen dat wel deed waarschijnlijk..
Ik heb zelf mn eigen stoep en die van de buren geveegd, en achter ook een stukje van de steeg. Maar niet iedereen doet dat hoor, en de goeden ontgelden het weer, omdat zij zich misschien verplicht voelen om datgeen wat nagelaten is ook mee te nemen?(ik zelf doe dat niet overigens..)

Anoniem zei

Levensgevaarlijk in de heerden. Autorijden gaat wel maar ik loop met de fiets aan de hand de heerd uit.