maandag 4 januari 2010

MAANDAGMORGEN (13)

Daar lig je dan aan de kant van de weg. Afgedankt. Ruim twee weken was je nuttig want je zorgde voor sfeer en gezelligheid. Zwervers mogen met deze vorst niet buitenslapen, maar een kerstboom kwak je gewoon buiten. Overal zijn actiegroepen voor. Die weer ergens tegen zijn. Tegen de bio-industrie, tegen bontjassen en kragen, spaarlampen tegen energieverspilling etc. Maar de miljoenen kerstbomen die deze dagen weggegooid worden. Kan dat wat schelen?
Ik zit er ook niet mee. Hoogstens verbaas ik me over de selectieve verontwaardiging van de verschillende actiegroepen. Tegen de kap van het regenwoud? Prima, heel goed en moreel hoogstaand. Maar dichter bij huis maakt niemand zich druk om de miljoenen kerstbomen. Ik ook niet trouwens, ik moet er niet aan denken om een kunstboom thuis te hebben met kerst. De eerste dag van de nieuwe week is weer begonnen. In het nieuwe jaar nog wel.

4 opmerkingen:

Alie zei

Als je het netjes doet, leg je je kerstboom morgen of volgende week dinsdag aan de weg (op tijd), dan komt de milieudienst hem halen.
Bij de containers (zoals waar de boom op de foto ligt) blijven ze gewoon liggen. Ik zag vanmiddag een auto van de gemeente, die man haalde overal de zakken weg die bij de container gelegd waren (was de container vol neem ik aan), maar de kerstboom die er ook lag liet ie liggen..
Dus niet denken, ik gooi m daar en daar, hij is vanzelf weg, maar leg m netjes bij de weg neer.
ps: ook bij het legen van de groene containers nemen ze kerstbomen NIET mee!!

Anoniem zei

Toen ik nog een jochie was, gingen we kerstbomen rausen. Met een groep. Soms tegen een andere groep en dat werd knokken. Om die kerstbomen. Grote stapel en dan de fik erin. Niks milieudienst.

(René)

Anoniem zei

ik kan me vergissen, maar een kerstboom is toch ook groenafval?

Alie zei

Ja dat klopt, maar vanwege de hars in de boom gaat het niet mee met groenafval. Naaldbomen kunnen nl niet composteren of verwerkt worden zoals ander groenafval.