vrijdag 1 januari 2010

TWEEDE INDRUK: WISSELEND

De kop boven het vorige artikel is na een kijkje bij Winkelcentrum West een beetje achterhaald. Een lezer seinde me in dat het onrustig was bij het Winkelcentrum en dat er een vijftal busjes van de Mobiele Eenheid aanwezig waren.
Een vijftigtal jongeren hadden/hebben hier duidelijk een heel andere kijk op nieuwjaar vieren dan de gemiddelde Beijumer. De sfeer was opgefokt, er was alcohol in het spel en er heerste een vijandige en agressieve stemming. De ME was om 2 uur al weer vertrokken maar de stemming was nog grimmig.


De weg en het fietspad lagen bezaaid met glas, een verkeerspaal was uitgerukt en een telefooncel kapot getrapt, zie onderste foto. De foto werd met flitslicht gemaakt en na het nemen ervan leek het me wijselijk om er snel vandoor te gaan, de agresieve kreten en verwensingen richting de fotograaf waren niet mis.

Plein Oost heeft de (slechte) naam en Plein West niet, maar dat beeld lijkt zich de laatste twee maanden wat te keren. In november was er de aanslag met de molotovcocktails, en ook deze nacht trachten opgefokte dronken jongeren er de boel te vernielen. Op Plein oost aangekomen viel me de rust op.
Geen groepen jongeren die op rotzooi uit waren, ik zag er op het eerste gezicht geen vernielingen. Uit het Biljartcafé klonk muziek en te zien was dat het druk was binnen. Eenmaal binnen was het niet zo'n beetje druk, het was er stampvol. Hier werd gedronken én feest gevierd. Wat een verademing na het bezoekje aan Plein West, this was the place to be in Beijum. De bovenste twee foto's zijn in het café gemaakt. De stemming was er opperbest en er was geen schijntje negativiteit of agressie te bespeuren. Hier werden geen minderwaardigheidsgevoelens en frustraties uitgeleefd zoals bij de opgeschoten jongeren op West. In het Biljartcafé werd een swingend begin van het nieuwe jaar ingezet. Zo kan het ook.

17 opmerkingen:

Unknown zei

Onrustige jaarwisseling, ik ben vanaf het begin bij winkelcentrum west geweest en het is helemaal uit de hand gelopen.
Vele ruiten zijn gesneuveld, woonhuizen, gezondheidscentrum en de heerdstee.
De ME kwam diverse malen in aktie en 1x echt goed waarbij rake klappen vielen niet alleen bij de relschoppers ook mensen voor hun eigen woonhuis werden naar binnen geslagen.

En geloof mij dit ging er echt belachelijk aan toe je kon echt zien dat de bewuste agenten/MEérs opgefokt waren en alles wat ze tegen kwamen wilde slaan :-(
Ik kwam een bekende tegen die een gat in zijn hoofd was geslagen.

Heb diverse filmpjes en foto's zal eens kijken of er wat bij zit.

Anoniem zei

Mwah wel vreemd,ik was op visite aan het plein en heb er werkelijkwaar helemaal niks van meegekregen..
Werd gebeld door een vriendin dat er 100 man had gestaan bij de Albert Heijn, nou heb geen hond gezien het was er doodstil, geen mens te bekennen..
Waarschijnlijk is dit dan gebeurd aan de andere kant van de Albert Heijn.
Jammer ja weer van de sfeer, maar goed die containers die hier op het plein staan zorgen er dus alleen maar voor dat de rottigheid zich verplaatst.......
Ach ja....
Hebben ze weer wat om over na te denken voor het eind van dit jaar...

Unknown zei

In oost is het volgens mij ook nog tot een handgemeen met de politie gekomen naar wat ik er zo van hoorde op een afstandje. Dit was na 2 uur trouwens.

Hopelijk weten ze nu wel wie het geweest zijn en zullen ze goed gestraft worden.

Anoniem zei

Iedereen weet dat als je ongestraft op onschuldige mensen wilt inslaan je bij de ME gaat.

Voor de rest geen bijzonderheden opgemerkt in Beijum Oost (opgebleven tot rond 03.00 uur).

Wel apart om her en der te lezen dat het altijd weer de dezelfde mensen zijn die problemen tegenkomen.

Anoniem zei

Karin zij Zo ver ik weet is er in niets gebeurd geen ruiteen enz Gewoon ge lul gooi BEIJUM maar weg

Unknown zei

Huh annoniem ik heb niet gezegd dat er geen ruiten zijn ingegooid.

Anoniem zei

Ik was er bij, rond half 2. Toen de ME kwam, dacht ik van naja dit gaat fout. Ik liep gewoon rustig weg met een sigaret in me mond. Blijkbaar is dat een misdaad. Heb meer als 6 stokslagen gehad, terwijl er geen aanleiding voor was :S

Anoniem zei

In oost vannacht waren ze wel aan het slopen, naast de bieb een ingang van een flat bijv. Dit was rond half4 vannacht zo'n 20 jongeren ofzo. Mijn schuur zal ook wel de pineut zijn net als elk jaar. En wie doen het 15,16 jarige jongens en meisjes. Echt triest!!!

Babs zei

ik woon op de topingaheerd maar ben tot 5 uur buiten geweest op de parkeer plaats.
Ik weet niet waar die grote verhalen vandaan komen maar het is erg heel rustig geweest heb geen me gezien.
wel is de telefooncel en het bus hokje gesneuveld

Anoniem zei

Ik snap niet dat ze die ruiten van tel. cellen enzo er niet uithalen van te voren, ze gaan er ieder jaar weer aan!?

Anoniem zei

Ik beneven rond geweest maar zo als KARIN zij dat er ramen zijn in gegooit bij de school en appotheek ik zie niets ga eens langs hans anders voor een BRIL ga beijum evenin de grond boren

Unknown zei

Vanmorgen was de burgemeester op radio noord en heb hem verteld over het zeer geweldadige optreden van de ME.
Alles wat bewoog kreeg klappen of je aan de Emingaheerd woonde of niet.
Ik heb nog 1 filmpje waarop te zien is dat een jongen rent en struikelt op dat moment meppen 5 agenten met stokken op hem :-(
Helaas is het erg donker en zie je niet alles goed iemand probeerd hem te bewerken.
Ook was er een man die met 6 vrienden aan de emingaheerd in een door een hek afgesloten tuin stondt hem sloegen ze een gat in zijn hoofd echt triest.
Ze moeten optreden maar wel volgens de regels een pistool wordt ook niet zomaar getrokken evenals een wapenstok.

Voor de mensen die niks hebben gemerkt, de groep stondt hoek Emingaheerd dierenarts en deden verder vrij weinig dan alleen staan en vuurwerk gooien.
De telefooncellen hebben ze stuk gemaakt en een verkeerszuil uit de grond gehaald.
Na het ME optreden zijn er vele vernielingen aangericht met name onderweg van west naar oost.

Anoniem zei

Annoniem

Beter kijken achterzeide gezondheidscentrum bij de huisarts en bij de school langs het fietspad ramen stuk, beijum oost ramen stuk.
btw reageer gewoon met je naam en nog een tip haal het bord voor je k*p ;-)

Anoniem zei

Zijn jullie holbewoners ofzo ???
Ben net op de fiets door Beijum west en oost geweest en heb alle hier genoemde schade gezien en meer.
Hoorde van vrienden wonende ook aan de Emingaheerd dat de mobiele eenheid idd heel erg geweldadig was vanacht, waarschijnlijk erg gefrustreerd door alles en het op de onschuldige buurtbewoners afreageerden.

Dhr. Mansour

Anoniem zei

anoniem volgens mij kun jij beter naar hans anders gaan,ik zie niet bij karin haar verhaal staan.dat de ramen bij de appotheek zijn ingegooid maar bij het gezondheids centrum.das toch echt wat anders dan de appotheek.dus ik denk niet dat karin een bril nodig.maar dat ze zelf nodig naar de opticien moet!

Anoniem zei

Ik denk dat ik naar Pearl ga. Ik zie het verschil tussen de anoniemen niet meer.

Unknown zei

Ik heb gelukkig gekleurde lenzen :-P