maandag 25 januari 2010

ER ZIJN OOK GEZONDE VIRUSSEN (zoals de leesvirus)

Opgepast!
Besmettelijk Leesvirus slaat toe in Beijum en Lewenborg!

(ingezonden)
Tien weken lang vanaf januari tot en met april 2010 doen ruim 350 basisschoolleerlingen van veertien groepen 6 in de wijken Beijum en Lewenborg mee met het opsporen van leesvirussen in kinderboeken. Het Leesvirus veroorzaakt een besmettelijke maar gezonde ziekte. Het virus zit in kinderboeken en wie ermee in aanraking komt kan niet meer stoppen met lezen, wil steeds meer lezen en andere kinderen leesziek maken.

Bibliotheek Beijum en Bibliotheek Lewenborg organiseren samen met negen basisscholen in de Vensterwijken Beijum en Lewenborg het leesbevorderingsproject Leesvirus, dat kinderen stimuleert om veel boeken te lezen. Ze lezen daarvoor in de klas allemaal dezelfde tien boeken. Spannende, grappige, dikke, dunne boeken waarvan de bibliotheek vermoedt dat ze de gezonde leesziekte wel eens zouden kunnen verspreiden. Via een speciale website wisselen ze met kinderen van de scholen in hun wijk meningen over de boeken uit. Om het spannend te maken doen ze mee met de Leesvirusquiz, waarbij ze elke week een vraag over een boek moeten beantwoorden of een opdracht gaan uitvoeren. Op een slotbijeenkomst in april wordt bekendgemaakt welke groepen in Beijum en Lewenborg het meest besmet zijn geraakt met het Leesvirus, welk van de tien gelezen kinderboeken het meest besmettelijk is en welke groep de grote winnaar is van de Leesvirusquiz!

Ouders, leerkrachten en iedereen die geïnteresseerd is kan het verloop van het project volgen op de website
www.leesvirus.nl
Op deze site staan de meningen van kinderen over de gelezen boeken, worden foto’s en nieuwsberichten geplaatst en zal informatie over de slotbijeenkomsten in Beijum en Lewenborg gegeven worden. In beide bibliotheken is een speciale leesvirushoek ingericht.

Voor meer informatie over het Leesvirus in Beijum en Lewenborg kunt u contact opnemen met:
Bibliotheek Beijum Marijke van ’t Land
Telefoon 050 541 48 77, e-mail
m.vantland@mijneigenbibliotheek.nl
Bibliotheek Lewenborg Gerry Tebbes
Telefoon 050 541 36 40, e-mail
g.tebbes@mijneigenbibliotheek.nl

3 opmerkingen:

Corrien zei

Is 't niet het leesvirus?

Menno zei

Ja, de is hèt leesvirus.

Anoniem zei

De leesvirus Beijumnieuws verspreidt zich ook als een positieve epidemie door de wijk.