maandag 11 januari 2010

FIJN DAT DE ZEEMAN ER IS

De Zeeman is een winkel in Beijum waar ik bijna nooit kom. Terwijl het wel handig is dat ie er is want sinds de komst ervan (een aantal jaren geleden) hoef je niet maar naar de stad om een nieuwe onderbroek of een paar sokken te kopen. Een sjaal, een trui, kerstverlichting, dat soort dingen.

Het behoort ook niet tot 'mijn afdeling' thuis, zware boodschappen halen, met een fiets naar mijn Poolse fietsenmaker, met de auto naar de garage of naar de bouwmarkt, dat zijn mijn taken. Soms kom je er achter hoe traditioneel je eigenlijk bent, jaren van emacipatie ten spijt maar volgens mij doe ik meestal de 'mannelijke' taken. Niet direct steigeren dames, ik stofzuig, kook en was ook heel vaak af. Maar naar de Zeeman gaan om nieuwe onderbroeken en sokken te kopen, nee, dat is niet mijn liefhebberij. Het valt me ook op dat er heel vaak vrouwelijke klanten in de winkel aanwezig zijn, veel meer dan mannelijke. Er zit wel regelmatig een mannelijke caissière, zo ook op de foto, tussen de vrouwen, theedoekjes, handdoekjes, onderbroekjes, washandjes, sokken, speelgoedjes, kinderspeelgoed, huishoudelijke artikelen, knutselspulletjes, sjaals, tandenborstels etc. etc. Het zijn misschien wel de meest geëmancipeerde mannen die er zijn, de mannelijke caissières van Zeeman. Ik zou gek worden als ik er de hele dag zou moeten zitten. Maar misschien overdrijf ik wel en moet ik mijn weerstand tegen het kopen van onderbroeken en sokken meer beteugelen. Niet zo lelijk doen dus. Om het goed te maken twee keer gratis reclame voor onderbroeken die je bij Zeeman kunt kopen. Ook kun je gratis een gele boxer bij ze bestellen, lekker warm voor in de winter. Die kun je onder je bovenbroek aan trekken zodat niemand het kan zien. Op de site van Zeeman staat waarom het ook een professionele winkelketen is: Wij zijn trots op onze GOEDkope producten. GOEDkoop betekent: kwalitatieve producten voor een eerlijke prijs. Want dat is het bewijs van onze professionaliteit. http://www.zeeman.com/

2 opmerkingen:

Karin.P. zei

De jongen daar loopt er stage ;-)en nog even als toevoeging de onderbroek wordt niet gratis verstuurd en voor de verzendkosten kun je net zo goed een onderbroek bij de winkel zelf halen ;-)
Alle winkels komen wel aan bod bij jou Johan.
Straks krijg je korting overal :-p

Anoniem zei

Onderbroekenlol