dinsdag 12 januari 2010

HONDJE DOODGEBETEN AAN DE ATENSHEERD

Een bewoner van de Atensheerd stuurde deze foto + bijgaande tekst op. De foto toont het opgebaarde hondje van de bewoner, de urn met as staat er onder. I.v.m. de privacy heb ik van de namen initialen gemaakt. Dit is een mail die de bewoner stuurde aan een wijkagent in Beijum:
Op 23 oktober 2009 is ons hondje doodgebeten op de Atensheerd te Groningen. Op maandag 26 oktober heb ik, H. K., en de heer T. J. er melding van gedaan bij de politie te Kardinge. Er werd gezegt dat de millieu-politie het in behandeling zal nemen. En dat ik op de hoogte zou worden gehouden. Na een maand echter heb ik niets vernomen en toog weer naar het politiebureau te Kardinge. Daar werd mij op het hart gedrukt dat we echt gebelt gaan worden. Ik kon onverrichter zaken weer naar huis gaan. Nou tot de dag van vandaag is dat nog steeds NIET gebeurt, en loopt de hond in kwestie nog vrolijk rond! Zonder muilkorf o.i.d. !!!!!! En dat terwijl hij nu bloed heeft geproefd en er veel hondjes lopen en nog erger kleine kinderen op de Atensheerd! De bijtende hond is van de heer H. wonende aan de Mudaheerd xx(xx;jf). De bijtende hond wordt vaak in de tuin van de moeder van de heer H. gezet. Te weten mevr K., wonende op de Atensheerd xx(xx;jf) te Groningen. De heer H. beloofde de gemaakte kosten te betalen, maar is tot nu toe in gebreke gebleven. Deze zaak VREET ontzettend aan mij. Het schijnt dus gewoon te kunnen in BEIJUM, je loopt met je aangelijnde hondje, en daar komt een bordeaux dog over de schutting gesprongen, en bijt hem dood!!! Je doet melding bij de politie, en er gebeurt helemaal niks!!!! De heer H. komt zijn afspraken niet na, en heeft nooit naar ons geinformeerd. Mevr K. doet net of er niks gebeurt is. En ik voel me zeer machteloos!!! Ik zal u willen vragen om toch werk te maken van dit drama, dit mag nooit meer gebeuren! Het kan toch niet zo zijn, dat dit gedrag wordt getolereerd. Graag verneem ik een reactie van U. Inmiddels heb ik een advokaat in de arm genomen, die de heer H. gaat benaderen.

15 opmerkingen:

Anoniem zei

Mijn partner was onze honden op dit moment uitlaten, is hier ooggetuige van geweest, het beeld wat hij op zijn netvlies heeft staan, is 1 dat nog lang bij hem zal blijven.....
Ongelooflijk te lezen dat er nog steeds niet gehandeld is.
Ben sprakeloos ervan dat zoiets zomaar gebeuren kon, en dat men er zo laks over doet, ziet men een hond soms als een ding i.p.v. een levend wezen?
Zag wel dat het hek inmiddels verhoogd is bij dhr. H zijn moeder.
Heb ze ermee bezig gezien althans.
Ik vind het schandalig dat dhr. H geen enkele vorm van wroeging kent en geen spijt wat zijn hond heeft aangericht bij jullie hondje en bij jullie aan emotionele schade.
Nog erger vind ik het dat er tot nu toe nog steeds geen contact met jullie opgenomen is door de millieupolitie.
Ik hoop dat jullie er met de advocaat uit zullen komen, want ik ben van mening dat iemand hier niet ongestraft mee weg kan komen..
Ti's al zolang geleden...
Als je al weet dat je hond tot zulk soort gedrag in staat is dan zou je uit jezelf wel handelen en een muilkorf aan gaan schaffen..Volgende keer is het iemand anders zijn hond, of misschien wel een klein kind, een kat of wat dan ook...
Ik had er wat aan gedaan als mijn honden zoiets zouden aanrichten..
Hoop dat jullie met de advocaat iets zullen bereiken.
Heel veel sterkte J. H.K en T.J
Jullie weten dat jullie een beroep op ons kunnen doen als er getuigeverklaring o.i.d. nodig zijn.

Vriendelijke groet,

Anoniem zei

Ik leef met u mee en vind het verschrikkelijk wat er gebeurt is.
Als de betreffende meneer H. zelf van zijn hond houd, zal hij moeten voelen hoe erg uw gemis is.
Ik hoop voor u dat dit op zijn geweten zal spelen, al vrees ik het ergste.
Ik wens u kracht toe uit de fijne herinneringen aan uw hond en hoop dat de politie snel tot aktie zal overgaan.
De ''Wet Gevaarlijke Honden'' mag van mij weer worden toegepast. Die wet hadden ze nooit weg moeten doen.

Karin.P. zei

Wat een ontzettend trieste zaak, Alle honden die 1x iemand gebeten hebben moeten verplicht worden gesteld buiten een muilkorf te dragen.
Ik wens u en de getuigen ontzettend veel sterktye en hoop dat er gauw licht op de zaak komt.

Anoniem zei

Stilte. Geen woorden voor. Wat moet dat vreselijk zijn ja. Het is niet veel maar ik wil u graag een hart onder de riem steken en ik wens u veel kracht toe en heel veel sterkte de komende tijd.
Zoiets mag gewoon niet gebeuren!

Anoniem zei

Ik wil jullie heel veel sterkte wensen met dit verlies. Echt te erg voor woorden gewoon.

Anoniem zei

Ik wil jullie heel veel sterkte wensen met dit verlies. Echt te erg voor woorden gewoon.

Alie zei

Heel veel sterkte, ik vind het vreselijk dat dit gebeurd. Wat een leed voor de betrokkenen. En schandalig het gedrag van dhr H en zijn moeder. Asociaal!! Ik hoop van harte dat het wordt opgelost en de kosten worden vergoed. Helaas kan emotionele schade niet worden vergoed... Nogmaals sterkte met de nasleep van deze vreselijke actie van een dier met een hond van een baas.

Anoniem zei

Erg triest zal je hondje maar zijn ,maar hoe zit het dan met katten die een vogeltje verschalken ook een muilkorfje ,zou wel zo eerlijk zijn .

Anoniem zei

ook ik wou even zeggen dat ik heel erg met u meeleef.. t is toch vreselijk om je hondje op zo'n vreselijke manier te moeten verliezen... ik wil u heel veel sterkte wensen, met dit grote verlies..

Hetty en Albert zei

De warme belangstelling doet mij en mijn vriend erg goed!
Wij willen iedereen bedanken die zijn medeleven heeft getoont.
We blijven strijden voor een eerlijke behandeling, ookal zullen we PUNKIE er niet mee terug krijgen. Het was ONS hondje, een heerlijk trouw knuffelbeest.PUNKIE is voor altijd in ons hart.

Anoniem zei

Bij deze wil ik U heel veel sterkte wensen met het dragen van dit verlies.. Moet verschrikkelijk zijn!
Verder vind ik de gang van zaken ongehoord en hoop ik voor U dat er toch nog actie ondernomen gaat worden. Emotionele schade is niet te vergoeden, maar enig medeleven van de kant van deze meneer was op zijn plaats geweest. Nogmaals, veel sterkte!

Anoniem zei

Wat een nachtmerrie!!
Ik wil jullie dan ook heel veel sterkte wensen.
Ik vind het echt vreselijk dat zoiets zomaar kan gebeuren, zonder dat er ook maar enige actie word ondernomen door de milieupolitie.
En de baas van die andere hond. Daar heb ik gewoon geen woorden voor.

Anoniem zei

Hoi hoi,

als mede-hondeneigenaar vind ik dit echt verschrikkelijk.Heb zelf ook een vergelijkend voorval meegemaakt met mijn Jack Russell.Gelukkig heeft hij het op het nippertje overleefd!
Zulke honden en bazen mogen van mij flink gestraft worden, ze zijn een groot gevaar voor de samenleving!
In ons geval is er ook niets gedaan en loopt de betreffende hond ook nog gewoon zonder muilkorf rond.
Hier moeten gewoon hardere en passende straffen voor zijn, voor zulke daders!
Heel veel sterkte toegewenst!

Anoniem zei

hallo

wat een afschuwelijke gebeurtenis
en wat een schande dat daar nog steeds niets aan gedaan is en u heeft helemaal gelijk het kan zo ook een ander gebeuren wat bij u gebeurt is
het zal voor jullie zeker niet makkelijk zijn nu het blijft altijd op je netvlies staan wat er gebeurd is
Hoop dat er snel opheldering komt en dat dezedaan worde bestraft

Anoniem zei

Wat een vreselijk bericht veel sterkte met het verlies van uw hond