donderdag 7 januari 2010

MISHANDELING DOOR ME VANAVOND OP OOG-TV


Voor de 2e achtereenvolgende keer zal Beijum vanavond op OOG-nieuws komen. Gisteravond kon u de feestelijke beelden van de opening van De Dijk op tv zien. Vanavond is de aanleiding voor het nieuws uit Beijum minder feestelijk. OOG maakte vanmiddag n.a.v. een bericht op deze site over de mishandeling van drie jongemannen door de ME tijdens de jaarwisseling opnames op de plek van het strijdtoneel.(zie berichtgeving van 4 januari) Een jongeman is bewusteloos geslagen en vervolgens gebeten door een politiehond. Op de foto de opnames van vanmiddag 13 uur. Ik had geen tijd om (zoals het hoort)wederhoor toe te passen en de politie ook hun kant van het verhaal te laten vertellen. De OOG-redactie heeft wel contact met de politie gezocht en vragen gesteld. Kijk vanavond op de Groninger stadszender naar het verhaal over de nieuwjaarsnachtmishandeling ter hoogte van de Doornbosheerd in Beijum.

9 opmerkingen:

Frank zei

Goeie actie van Oog. Nieuws uit de wijk oppikken. In Beijum natuurlijk van Beijumnieuws. Hoe doe je dat allemaal Johan/hoe kom je aan dit soort nieuwttjes?

Karin.P. zei

In de 1e aflevering was het nog niet te zien maar nu net wel.
Goed stuk geworden er mist alleen een heel stuk tijd gebrek denk ik.
De jongeman kreeg dus eerder al die klap en zakt enkele sec daarna in elkaar en kreeg toen bewusteloos dus die klappen.
Terwijl die bij kwam werdt hij gebeten door een hond in zijn schouder en kruis.
De ME heeft NIET gewaarshuwd niet toen ze eraan kwamen en tijdens dat ze de mensen uit elkaar haalden werdt alles wat bewoog gewoon geslagen.
En naast deze 2 jongens die gewond raakten was er nog iemand met een gat in zijn hoofd.
En ook het stuk hoe ik met de bewuste jongen in contact kwam.

Anoniem zei

Laat ik voorop stellen dat ik het heel vervelend vind voor de jongen dat hij verwondingen heeft opgelopen.
Ik vind wel dat het hele verhaal eenzijdig belicht wordt. Wie de reportage op OOG heeft gezien kan constateren dat er tegenstijdigheden zitten in de getuigeverklaring. Eerst waren het 5 agenten in uniformen en later 5 ME-es die op de jongen insloegen.
Daarnaast wordt er beweerd dat de bewuste groep die er stond niets deed en de sfeer gemoedelijk was. Ik weet niet hoelang mevrouw daar gestaan heeft, maar dit klopt totaal niet. Zelf ben ik bewuste nacht langere tijd op deze plek geweest en heb alles wat er gebeurde gezien. Eerder deze nacht trok er een groep jongens richting het winkelcentrum om de confrontatie met de politie te zoeken. Dit was een soort kat en muisspel waarbij de politie een aantal keer heeft ingrepen, waarna deze groep verdween. Op dat moment was de sfeer goed.
Later deze nacht kwam de groep eraan waar de ME uiteindelijk tegen moest optreden. Deze groep was agressief en de sfeer op deze locatie werd grimmiger. Deze groep heeft als een van de eerste actie alle ramen van de telefooncel kapot gegooid. Ook heeft deze groep een paal uit de vluchtheuvel getrokken en geprobeerd hiermee het informatiebord te vernielen, helaas voor de groep is dit niet gelukt. Ook ontstonden er een aantal kleine vechtpartijtjes in de groep zelf. Deze groep was dusdanig agressief dat het ons verbaasd heeft dat het zolang geduurt heeft dat er ingrepen werd door de politie. Lees ook de eerdere berichtgeving op deze site over het verloop van de jaarwisseling en je weet over wat voor groep we het hebben.
Zelf heb ik de charge van de ME van dichtbij meegemaakt. Een aantal ME-ers liep vlak voor ons langs, maar zijn gewoon ons voorbij gelopen. Wij zijn niet gewaarschuwd, bedreigd of geslagen. Deze mannen hadden door dat wij niets met de agressie te maken hadden. Deze jongen stond op de plek waar de groep zich ophield. Als hij bij de dierenarts stond, waarom is hij niet de steeg in gerend of over de brug gelopen. In beide gevallen zou er niets gebeurt zijn. Als je het fietspad op rent/loopt kom je juist in het gebied dat de ME wilde schoon maken. Als je dan ook lijkt ook een jongen uit de groep wordt het voor de politie/ME moelijk om je als neutrale toeschouwer te zien.
Laten we ook vooral niet vergeten waarom de politie en ME tijdens de jaarwisseling aanwezig is. Het is de laatste jaren helaas weer nodig dat er opgetreden wordt tegen dit soort groepen. Als een ieder zich normaal gedraagd is dit alles niet nodig. Maar helaas zijn er een aantal jongeren, ik schat de gemiddelde leeftijd van deze groep op 16 jaar, die het nodig vinden om trammelant te schoppen. De aanwezigheid en het optreden van de politie is daarom ook nodig om dit gedrag in de hand te houden. Er staan tenslotte niet voor niets containers op het winkelcentrum om de doorgang te blokkeren.

Karin.P. zei

De verklaringen kloppen precies alleen heeft oog er erg veel ingeknipt.
De jongen wilde samen met een vriend richting Isebrandsheerd lopen en werdt door agenten in burger terug gestuurd richting Emingaheerd terwijl beiden zich omdraaien krijgen ze beiden klappen en rennen weg.
1 jongen rent de gallery op naar boven de jongen waar het hier op tv gaat heeft dan al een tik op zijn hoofd gehad en wat ik zag als struikelen blijkt dat hij daar bewusteloos viel voorover en zoals ik al zei deed hij niks verzette zich niet etc. logisch hij was bewusteloos.
Maar ondaks dat kreeg hij van zo'n 5 agenten/MEérs klappen en werdt 2x door een hond gebeten.
Ook heeft de ME niet gewaarshuwd zodat men zelf weg kon gaan de groep maar ook bewoners.
De charges met het vele geweld vonden plaats op het stuk Emingaheerd vanaf de dierenarts tot de heerd na de doornbosheerd.
Zoals ik het lees stondt jij bij de groep achter het infobord.
Ook ik was er heel de avond en wat je verteld klopt, maar op het moment dat de ME kwam was het al geruime tijd rustig.
Hoop dat het zo wat duidelijker is.

Karin.P. zei

mms://wm1.gemgron.jet-stream.nl/oogtv/Nws_Johan_07_01_10_628k.wmv

Link naar de uitzending

Anoniem zei

Karin, laat ik voorop stellen dat ik geweldadig optreden van de politie/ME niet goed keur. Jouw reactie en enkele andere reacties op deze site kleuren het beeld toch iets anders als jij schetst. Je geeft zelf al aan en Danny in een eerder bericht dat er door de politie gesommeerd is om weg te gaan. Als er achter deze agenten ook nog een peleton ME loopt moet het toch duidelijk zijn dat je moet vertrekken. Hiermee wordt aangegeven dat er ruim op tijd is gewaarschuwd. Dat er na dit bevel te snel wordt opgetreden kan niet, maar dat kan er ook mee te maken hebben met de snelheid waarmee je reageert. Ik heb ook meerdere buurtbewoners gesproken en zij verklaren ook dat zij door de ME zijn gewaarschuwd.
Ik ben blij dat je nu en in eerdere reacties toegeeft dat de bewuste groep verantwoordelijk is voor de vernielingen op Beijum West en zoals jij zelf aangeeft ook in het vervolg van de route richting Oost.
Ik ben het echter niet met jou eens dat er op het moment dat de politie ging optreden het al langere tijd rustig was. Vlak voor het optreden van de ME is er een politieauto met daarin een ME-er en een agent naar de plek gereden waar jij zegt dat je stond. Dit omdat de jongens die daar stonden met vuurwerk en andere zaken naar een politieauto hebben gegooid die met zwaailicht de bocht om kwam rijden om de route in Beijum te vervolgen. Ik heb gehoord (dus niet zelf gezien en dat is een groot verschil)dat deze jongens een raam van de politieauto daarbij hebben ingegooid. Niet veel na het optreden van de politie tegen de jongens (hetgeen trouwens zonder geweld is gegaan) kwam de ME opzetten.
Ik mis in jouw reactie enig commentaar op mijn vraag waarom de ME in Beijum aanwezig is en waarom de containers er staan op Beijum West. Ook vraag ik mij af wat jij met je akties wilt bereiken. Het hetgeen wat jij wel bereikt is dat Beijum weer negatief in het nieuws komt, ook al is dit door het politieoptreden. In alle verslaggeving over de jaarwisseling wordt er 1 regel aan Beijum besteedt en meerdere aan Groningen Zuid en andere delen van de stad en provincie. Jammer voor Beijum dat dit dan toch weer moet gebeuren, want wanneer er geen of weinig publiciteit is over de rellen tijdens oud en nieuw is het bij de volgende jaarwisseling voor relschoppers minder interessant om naar Beijum (West) te komen. Dat je opkomt voor deze jongen is nobel, maar dat had prima zonder publiciteit gekunnen.
Ik ben benieuwd naar jouw reactie en ik ben er van overtuigd dat wij samen het totale beeld van de gebeurtenissen rond oud en nieuw op West kunnen vertellen. Misschien kunnen wij daarmee het eenzijdige beeld dat er nu geschetst is herstellen.

Anoniem zei

Ach ja zoals we weten is Karin P. het Dagblad van Beijum,ze weet zogenaamd altijd alles maar zit er altijd net even naast en is vooral uit op sensatie en publiciteit daar leeft ze voor,en iedereen die haar kent zal dat beamen!Dus anoniem stop A.U.B. met reageren want deze mevrouw leeft in haar eigen wereld en reageren heeft dus geen zin.

Anoniem zei

toen danny zei dat ze weg moesten gaan zei is goed en draaide zich om en kreeg toen al een klap en marco zag het en liep met zijn handen omhoog en zei ik ga al maar kreeg toen ook een klap en die was op zijn hoofd en viel neer waar er toen 5 man op hem in sloegen

Anoniem zei

Ik zal ook stoppen, aangezien zij niet gereageerd heeft en dus zelf ook wel zal inzien dat zij het verhaal "mooier" maakt dan het is. Jammer dat dit ten koste gaat van de goede naam die Beijum weer bezig is op te bouwen.