woensdag 27 januari 2010

SASKIA NIEBOER KAN 30.000 EURO BOETE KRIJGEN


Kruidenvrouw kreeg Keuringsdienst van Waren over de vloer.

Een boete van 30.000 euro kan kruidenvrouw Saskia Nieboer tegemoet zien als ze de stickers op haar ondersteunende drankjes, druppeltjes en zalfjes niet drastisch aanpakt en van andere teksten voorziet. Paardebloemdruppels ontgiften het lichaam en ondersteunen de leverfuncties. Maar ze mag deze tekst niet op haar flesjes plakken. Ook niet dat valeriaan ontspant en dat je er goed van kunt slapen. Helpt Sint Janskruid tegen neerslachtigheid? Kan wel zijn, maar ze mag het spul niet als zodanig betitelen. Vlak voor kerst kreeg ze een inspecteur van de Keuringsdienst van Waren in haar winkel. "Een hele aardige man,"aldus Saskia, " en hij moet ook gewoon het beleid uitvoeren." Op een etikette van bijvoorbeeld paardenbloemtinctuur mag niet meer staan dat het de lever ondersteund en dat het ontgiftend werkt. Ze mag niet meer schrijven dat vlierbloesem tegen hoest helpt of tegen Mexicaanse griep. Kruiden die helpen tegen eczeem, psoriasis en jeuk? Kan wel zijn kruidenvrouwtje maar u mag het niet meer als zodanig aanprijzen. Saskia Nieboer is zichtbaar aangedaan als ze haar verhaal vertelt: "alleen grote fabrikanten mogen door de geneesmiddelenwet genezing of ondersteuning claimen. Als ik hiermee doorga riskeer ik een boete van 30000 euro en mogelijk gevangenisstraf. Het slaat gewoon nergens op, zo'n Keuringsdienst van Waren wil mensen het recht ontnemen om zelf na te denken en te beslissen wat goed voor ze is. Het is een enorme betutteling." De winkel van De Groene Zon staat vol middeltjes tegen koortslippen, geestelijke spanning, stress, slapeloosheid en een schrale huid. Maar dat mag ze zo niet langer verkopen, hoe gaat ze dit nu aanpakken? "Ik ga maar op de etikettes zetten dat de middeltjes met zorg en aandacht zijn gemaakt. Ik vind het schrijnend, ik mag niet de indruk wekken dat bepaalde middeltjes werken maar weet dat dit wel degelijk zo is. Veel kruiden zijn al 5000 jaar gedocumenteerd en vaak zijn grondige wetenschappelijke studies naar de werking ervan verricht."
Ze is er beduust van. En terecht, veel Beijumers weten de weg naar haar geneesmiddelen te vinden. Keuringsdienst van Waren of niet, ons kruidenvrouwtje in Beijum is betrouwbaar en ze weet wat ze verkoopt: geneesmiddelen die écht werken en ondersteunen. Het is een bespottelijke actie van een ingepalmde en aan de leidraad van de farmaceutische industrie lopende Keuringsdienst van Waren. Voor een paar luttele euro's worden in het Groene Hart van Beijum geneesmiddelen tegen hoest, jeuk, aambeien en spanning verkocht. Maar opgejaagd door een industrie waar miljoenen in om gaan moet Saskia Nieboer op straffe van een boete van 30.000 euro inbinden. Beste Beijumers, blijf de échte geneesmiddelen/kruiden/ zalfjes etc, bij haar kopen. Beter gezegd: laat u zich er niet door weerhouden, laat u niet betuttelen door de Keuringsdienst van Waren, bepaal zélf wat goed voor u is! Dit kunnen de kruiden, druppels en zalfjes van ons kruidenvrouwtje Saskia Nieboer zijn. En natuurlijk kunnen pillen die in het miljoenencircuit van de farmaceutische circuit worden gemaakt ook tijdelijk uitkomst bieden. Het gaat me er niet om van de weersomstuit de reguliere sector, met al zijn chemische pilletjes en poedertjes, af te kraken. Maar laat volwassen mensen zélf hun afweging maken en kiezen waar ze hun genezende en ondersteunende middelen willen aanschaffen. Met de brute en dreigende aanval van de Keuringsdienst van Waren op een onschuldig kruidenwinkeltje in het Groene Hart van Beijum maakt deze dienst zich volstrekt ongeloofwaardig en oneindig belachelijk. Beste Beijumers, ga eens naar de kruidenwinkel van Saskia Nieboer en beslis zélf of er iets bij is wat u voor u gezondheid kunt gebruiken. Laat u niet misleiden door de Keuringsdienst van Waren.
http://www.koagkag.nl/
(dit artikel is sterk persoonlijk gekleurd in verband met enkele zeer goede ervaringen met geneesmiddelen van Saskia Nieboer)

23 opmerkingen:

Ingrid Morrison zei

Dat is een duidelijk voorbeeld van ''The New World Order'' in werking.
Een erg slechte zaak de vrijheid van de mensheid, voor Saskia en alle andere kruidenverkopers zoals haar.

Toch zouden we met mekaar Saskia moeten helpen om zich hier tegen te kunnen verzetten.
En regionale aktie opzetten om haar financieel te ondersteunen tegen boetes?

Dit is toch te gek voor woorden!

Menno Fritsma zei

Saskia is geweldig en haar winkel is goud waard. Wij sturen haar potjes en flesjes naar familie in het hele land en allerlei ongemak verdwijnt als sneeuw voor de zon.
Wonderbaarlijke genezingen zijn te aanschouwen. Kruidenvrouwen als Saskia zie je haast niet meer en die moeten gekoesterd worden alsof het diamantjes zijn.
Ik denk dat Saskia aan de Keuringsdienst van Waren moet vragen wat voor tekst wel door hun beugel kan.
Bij Saskia staat de klantenservice heel hoog in het vaandel. Zij weet de klanten in de winkel echt wel te vertellen wat wel en wat niet goed voor ze is. Daar heeft ze de etiketjes niet eens voor nodig.

Karin.P. zei

Gevolg van bekendheid op tv ? erg jammer dat zoiets zo gaat

Alie zei

Het is toch te gek voor woorden zeg.
Gelukkig kan zij mondeling wel alle informatie overbrengen aan klanten. De keuringsdienst kan dat tenslotte niet horen/zien dat zij dat doet. Zo kunnen klanten in elk geval nog wel de juiste informatie bij elk middel krijgen!
Ik ben nog nooit bij de groene zon geweest (schaam) maar ik denk dat ik het nu juist wel ga doen!
Al was het alleen maar om Saskia een hart onder de riem te steken.
Zoveel kennis van natuurlijke middelen, dat moet behouden blijven. Er zijn genoeg mensen die kunnen gewoon niet tegen die chemische middelen en hebben alleen baat bij middelen op natuurlijke basis.

hilda hofstra zei

Saskia moet op alle mogelijke manieren ondersteund worden. De keuringsdienst wil blijkbaar mensen dom houden. En als er nu op de etiketten komt te staan: "mogelijk goed bij ... (de klacht).Dan is er alleen de suggestie. Zelf heb ik prima ervaringen met de producten van Saskia. En het is echt niet concurerend met de gangbare middelen. Met Stevia (een natuurlijke zoetstof) is het ook dikke manupilatie van de suiker- en zoetstof industrie. Het zal nooit en te nimmer goedgekeurd worden voor consumptie (maar mag wel uitwendig gebruikt worden, dus wat let je). Ik kan me kwaad maken dat goede producten geweerd worden. Net zoals de bedrijven een kies bewust logo blijkbaar gewoon kopen.(maar goed dat is weer een heel andere discussie)
Saskia: kop op, we zijn er voor je.!

Anoniem zei

Godver...., pardon gelovigen.., maar wat een NSB en fascistische praktijken van de Stasipraktijken van de Keuringsdienst van Waren !!!
Aanpakken die kuthandel!!

Anoniem zei

Sas, nog bedankt voor je geweldige middeltjes. Mijn kind is er geweldig mee geholpen! Val dood, Keuringsdienst van (on)Waren!

Anna van Dam zei

Blij dat er zoveel mensen in de bres springen....wie mag iemand het recht ontzeggen dat het werkt?

Bij de reguliere geneeskunde werken heel veel medicijnen niet en zijn er zeer veel bijwerkingen.

Baat het niet dan schaadt het niet bij Saskia's middelen en je kan er nog veel leren van als je je er een beetje in verdiept.

Laat ze het maar verbieden, natuurlijk met een beetje creativiteit omzeil je het etiketten gedoe wel.De VWA komt ook bij mac donalds, daar is alles natuurlijk prima voor elkaar...
Maar wat zegt dat dan?
Staat er op een hamburger hoeveel je er van mag eten en hoeveel ziektes het kan veroorzaken?
Nee dan moet je het van je gezonde verstand hebben.
Is dat dan ook niet zo bij deze kruidenmiddelen?
Kromme komkommers zijn ook verboden, wist je dat?

Frank zei

Lieve Saskia,
ik kan hier niet van slapen en word er gespannen van.
Mag k vanavond nog wat valeriaandruppels bij je kopen?
Groeten, Frank.
Hé, laat je niet ringeloren door deze medicijnmaffia!

Anna van Dam zei

digitalis purpurea ofwel vingerhoedskruid is giftig, maar in de juiste hoeveelheden maakt men hier ook in de reguliere geneeskunst een medicijn van voor het hart.

Eigenlijk is de basis van de geneeskunde de kruidengeneeskunde, en deze is heel erg oud, zoals Saskia al zegt.

Maar stel je voor dat wij minder afhankelijk zouden zijn en zelf wisten wat goed was, dan hadden we al die grote bedrijven niet nodig...

Kees.K zei

Zijn er ook mensen die nu gaan getuigen dat ernstige ziektes (kanker, hersenbloedingen, hartfalen, ms etc.) 'genezen' zijn door de kruidenapotheek? Of gaat het hier om kwaaltjes die na verloop van tijd ook overgaan, of al geholpen worden met suggestie. Ik geloof sterk in hypnose en ayurvedische wijsheden, maar het toepassen daarvan geeft wel een zware verantwoordelijk aan de verstrekker van de middelen. Ik hoop dat de Kruidenvrouw die dan ook wil nemen. Dat de vwa op bezoek komt, is het gevolg van ons democratisch bestel toch? En dat ze dan met boetes dreigen is een zaak van de wet, ook in Beijum natuurlijk. Roken mag toch ook niet meer in een cafe op straffe van een boete voor de eigenaar?

Anna van Dam zei

Ik bedoel met gezond verstand dat je bij een hersenbloeding naar het ziekenhuis rijdt en niet naar Saskia!

Dat kan je toch zelf wel bedenken?

Als je je een beetje openstelt voor natuurlijke geneeswijzen worden deze ziektes misschien toch wel deels voorkomen.

Stress, ongezonde voeding, over je grenzen gaan psychisch en lichamelijk leidt tot lijden daar is de reguliere gezondheidszorg ook wel uit.

Deze actie van de VWA, wie wordt daar nou beter van?

Anna van Dam zei

p.s.
voor muggenzifters:
Je laat je rijden naar een ziekenhuis:)

Anoniem zei

De huidige farmaceutische pilletjes zijn in beginsel toch afkomstig van kruiden uit de natuur.
Ik stel voor dat ze gewoon een lijst maakt met wat waarvoor werkt. Beetje algemeen, eventueel als iemand iets koopt kun je aanvinken wat voor die persoon van toepassing is. Volgens mij kan daar niets op tegen zijn, je verkoopt het niet, geeft gratis advies.

Gerda

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
g.wanders zei

Tot m'n stomme verbazing kon ik de reactie verwijderen.Nog een keer dan.
Als de Keuringdienst van Waren echt iets nuttigs wil doen dan moet ze optreden tegen de bedriegelijke ty-reclame over gezondheidsmiddelen. Pilletje hier, zalfje daar en je loopt weer als een kievit. Was het geen nep-inspecteur? Het is toch niet te rijmen met wat je de hele dag toegeschreeuwd door die reclame van de grote producenten. Anders moet Saskia ook maar een grooooote poster maken, dat mag klaarblijkelijk wel.

Anoniem zei

Vroeger werden ze als heks verbrand en nou krijgen ze een boete. Het gáát vooruit met de beschaving.

(cynisch hé)

Anoniem zei

Dat ze zich Kruidenvrouwtje noemt alleen al vind ik walgelijk!!!!

Unknown zei

Laat je niet kisten saskia,

pas je etiketjes aan met de boodschap die het tegenovergestelde beweert: "Wettelijk gezien mag ik niet vertellen dat de inhoud van dit potje/flesje geschikt zou kunnen zijn als geneesmiddel of dat er enige geneeskrachtige werking vanuit zou gaan en moet ik mij distantieren van de etikettekst. Het potje/flesje is zuiver ter decoratie aangeboden en is de inhoud niet voor consumptie geschikt"

Op die manier blijft de waardevolle informatie over het product wel bewaard.

Overigens.. ik maak zelf thee van paardebloemen voor ontgifting en ondersteuning van nieren en lever en maak combinaties met o.a. kamille en thym.

Ik hoop een keer in je winkeltje langs te kunnen komen.

Sterkte en succes!

Herma Mein zei

Ik volg op dit moment de jaarcursus bij haar en kan iedereen met een gerust hart vertellen dat deze fantastische vrouw een enorme kennis over kruiden bezit. Daarbij komt ook nog dat zij NOOIT een mens bewust kwaad zou willen doen en voor het grote geld gaat, Saskia is één groot hart...dit in tegenstelling tot de farmacie die willens en wetens de meest giftige producten op de markt gooien, enkel en alleen om maar zoveel mogelijk winst te draaien, een enorme winst wel te verstaan. Ik kan jullie allen het boek 'Bijwerkingen, waarvan sommige dodelijk' van John Virapen aanraden.

Mijn visie is dat we dit allemaal niet meer moeten pikken, mogen we potverdorie zelf weten of we vlierbessen voor de griep willen of o.a. die nepspuit tegen de mexicaanse griep, waarvan nu ook al blijkt dat de farmacie het WHO heeft beinvloed...het is tevens schrijnend dat het ministerie van Volksgezondheid hier niets aan doet, voor mij een bewijs dat men niet het beste met ons voor heeft. Is een protestmars een optie? Alle vormen van media schrijven? Het ministerie van Volksgezond met mails bestoken?

Wat je ook nog kunt doen is de petitie van Eliant tekenen http://www.eliant.nl/?ac=Teken+de+petitie . Door ondertekening van dit handvest kan iedereen die de toegepaste antroposofie een warm hart toedraagt en op Europees niveau wil ondersteunen dit persoonlijk aan 'Brussel' duidelijk maken. Bent u een voorstander van biologisch-dynamische landbouw, van vrijeschoolpedagogie, antroposofische gezondheidszorg, psychiatrie, gehandicaptenzorg, ouderenzorg en andere vruchtbare toepassingen van de antroposofie, dan is dit de weg en het moment om dat met uw stem te bekrachtigen.

Als laatste wil ik nog zeggen dat elk gewoon naar Saskia moet blijven gaan voor kruidenmiddeltjes, zij heeft werkelijk het beste met jullie voor en zal ook doorverwijzen naar een dokter indien nodig...en het is niet duur. Volg anders een cursus bij d'r ;)

Jim Abrahams zei

op het etiket zetten dat het niet voor menselijke consumptie is, maar voor wetenschappelijke doeleinden en/of als wierrook/geuren of andere doeleinden.

in een apart boekje/papiertje zetten waar het voor is en hoe het werkt, maar er duidelijk bij zetten dat je niet de claim maakt dat het genezend werkt. dat ze voor die problemen een dokter moeten raadplegen.

misschien de handleiding er bij verkopen voor 1 cent, zodat het 2 afzonderlijke producten zijn die niks met elkaar te maken hebben.

zo worden er meer producten verkocht die wel werken, maar niet mogen zeggen dat ze werken.

als je hiermee volkomen legaal bent denk ik wel, maar voor de zekerheid moet je het aan een advocaat vragen.

ik hoop dat deze informatie behulpzaam is voor je.

mvg.jim

Annelies zei

Mijn vermoeden is, dat Saskia niet het enige "slachtoffer" is van deze Codex Alimentarius actie.

Toen ik vier jaar geleden begon te schrijven over de Codex A., was dat met een gedachte, ondanks de bewijzen die ik had,"Dit kan gewoon niet waar zijn." Helaas, het is wel waar.

Er wordt nu een enorm beroep gedaan op onze creativiteit. GMO's stromen de winkels in, Monsanto neemt natuur-winkels over, de farmacie dwingt ons tot ongewenste vaccinatie's, de media praat ons ziektes aan.

De invloed van de farmacie is enorm !!!!! Gelukkig neemt het aantal mensen die dat nu inzien, met de dag toe.

Saskia, je staat er niet alleen voor!

Anoniem zei

Schandalig, het recht van de machtigste en de sterkste geldt hier weer! Ook ik kon mijn zaakje opdoeken en moest alles weg doen. Erg, heel erg! En dan te weten dat wat wij verkopen ( verkochten in mijn geval) wel het geen is waar de oorsprong ligt en vaal veel beter werkt dat al die chemische troep bij elkaar!