zondag 24 januari 2010

VANAF 31 JANUARI NIEUWE EXPOSITIE IN PAND49

Vanaf volgende week zondag exposeren Ymka de Boer en Sacha Steemaart in Pand49. Rechts ziet u een creatie van Sacha Steenaart en hieronder vindt u een tekening van Ymka de Boer.

Vanuit het Pand werd samen met de kunstwerken onderstaande tekst opgestuurd: Pand49 presenteert een nieuwe duo-expositie.
Er zullen tekeningen en illustraties tentoongesteld worden van Ymka de Boer (tekeningen) en Sascha Steenaart ( illustraties, tekeningen) De expositie is in atelier Pand49 aan de Ypemaheerd49. Open di-za van 13.30 -17.00 uur. Opening expositie zondag 31 jan om 16.00 uur. De expositie loopt van 31 jan t/m 12 maart.
Ymka de Boer (1967 geboren te Drachten)
Beeldend kunstenaar, woont en werkt in Groningen en als het kan op Schiermonnikoog.
Stel als alles eens helemaal nergens over gaat? Niks, maar dan wel 100x. Zo ontstond het idee lange series te beginnen van 100 tekeningen die nergens over moesten gaan. Een contradictio in terminis natuurlijk, er lijkt taal lijkt te ontstaan, projectie van je eigen verbeelding een hoofdrol gaat spelen, in suggesties van landschappen of figuren. Het werd de basis voor de eerste serie. De tweede serie bestaat uit echte brieven waarin de columns zijn opgenomen, verwerkt tot collages, ze horen bij het project (aan) getekend terug. Op deze expositie een impressie van de twee eerste lopende projecten.

Over Sascha Steenaart:
Zolang ik mij kan herinneren heb ik al verhalend getekend. Rond mijn 8ste jaar wist ik zeker dat ik tekenaar wilde worden. Mijn ouders waren grote strip verzamelaars en ik las alles van Kuifje tot Guust Flater, van Rik Ringers tot Rozebottel. Mijn intesse in amerikaanse comics brachten het werk van tekenaars als John Byrne, Alan Davis, Mark Silvestri, Neal Adams en Paul Smith onder mijn ogen hebben een grote invloed gehad op mijn eigen ontwikkeling.
Ik ben tegenwoordig erg geïnteresseerd in concept art voor videogames en film. Daarnaast maak ik illustraties voor educatieve- en reclame doeleinden. Samen met een groep striptekenaars in Groningen brengen we regelmatig de Gr’nn uit, een lokaal stripblad dat eens in de paar maanden uitkomt en verkocht wordt in lokale stripzaken.

Geen opmerkingen: