maandag 25 januari 2010

VUURWERKRESTEN LAGEN WEKEN ONDER SNEEUW

Het is natuurlijk achterhaald om na drie weken nog een bericht over de jaarwisseling te publiceren, iedereen weet nu zo langzamerhand wel hoe het er aan toe ging in de nieuwjaarsnacht.

Trouwens, mocht de gene die een aanklacht tegen het optreden van de ME tijdens de nieuwjaarsnacht heft ingediend bericht hebben gekregen van de uitslag van het onderzoek, mail dan even.
Nee, normaal gesproken zou ik er geen woord meer aan wijden, bestuurders, politie etc. hebben nog 48 weken om uit te vogelen hoe ze de komende jaarwisseling rustig(er) kunnen laten verlopen. In december komt dat onderwerp wel weer een keer op de agenda. Maar het wegsmelten van de sneeuw doet de beleving van oud en nieuw nog even opleven. Normaal gesproken waren alle vuurwerkresten al lang opgeruimd maar een witte sneeuwdeken bedekte de overblijfselen de afgelopen weken. Het ziet er op bepaalde plekken in de wijk gewoon vies en vervuild uit, zie ook de foto van een straat in de Wibenaheerd. Gaan we het meemaken dat onze oranje mannetjes van de DSW de rode resten gaan opruimen? Of zullen we toch nog maar even, in de laatste week van januari, zelf de bezem ter hand nemen?

5 opmerkingen:

Karin.P. zei

Ik moest vandaag voor het onderzoek van de burgemeester langs komen heb er 2 enhalf uur gezeten :-O
50 vragen werden stapsgewijs afgehandeld er komt echt zoveel bij kijken niet te geloven.
Het waren veelal MEérs uit Friesland en ook die worden allen gehoord.
Hij schat dat het nog ongeveer 3 week duurde.
Dat is dan wat beterefd het onderzoek van de burgemeester die staat los van het slachtoffer.

Thermo zei

Veels te kolt om buten te vegen.

snelle henkie zei

Als je goed de kranten leest zijn er ook jongens uit Bedum in de wijk geweest om de boel te verzieken daar hoor je niets over

Anoniem zei

Niet alleen de vuurwerkresten liggen er nog, de glasscherven ook. Lekke band!

René

Alie zei

Ja, ik zie ook overal glas liggen ineens. Vooral het fietspad langs de Emingaheerd ligt veel (de route waarlangs veel jongeren gelopen zijn naar plein oost), maar ik zag ook op andere plekken veel glasresten liggen.
Hier in de buurt nauwelijks nog vuurwerkresten:-)
ps: thermo, van vegen word je wel weer warm ;-)