donderdag 21 januari 2010

STELLING VAN DE WEEK (8)

Ik hecht er belang aan te vertellen dat ik part nog deel heb aan deze stelling. Hij werd vandaag opgestuurd en ik plaats hem integraal(jf)
Beijumnieuws moet financiële ondersteuning krijgen van het Locaal Akkoord.
In het Locaal Akoord staat :

Wie kan als beste beoordelen waaraan een buurt behoefte heeft? De bewoners zelf natuurlijk. In het Nieuw Lokaal Akkoord is ‘vertrouwen in de buurt’ de rode draad.

We werken aan een stad die leefbaar, duurzaam en vitaal is, die ongedeeld is en die kansen biedt aan iedereen. We willen een stad waarvoor bewoners zich verantwoordelijk voelen en waar iedere stadjer weet dat zijn of haar inzet er toe doet. Om dat te bereiken werken we aan wijken waar mensen graag willen wonen, waar ze zich mee verbonden voelen en waar ze trots op zijn. Wijken met een herkenbare identiteit waar verschillende bevolkingsgroepen goed naast elkaar kunnen wonen leven en werken.
Mijn stelling is dat het Beijumnieuws ervoor zorgt dat mensen zich verbonden en verantwoordelijk voelen voor Beijum en dat er op het Beijumnieuws voor iedereen plek is om dit te laten zien. Bovendien laat Beijumnieuws betrokkenheid zien bij de bewoners van Beijum, door er voor hun te zijn met informatie en een plek voor promotie van hun aktiviteiten of hulpkreten.
Het is toch te gek voor woorden dat het Beijumnieuws dagelijks veel bezoekers krijgt, maar Johan alles in zijn vrije tijd moet doen?

Hij zou gedeeltelijk betaald moeten krijgen voor al zijn inzet.
Met vriendelijke groet, Ingrid Morrison

30 opmerkingen:

Frank zei

Even zonder dollen. Johan krijgt hier niet voor betaald? Dat zou belachelijk zijn, ik kan het niet geloven.

Albert en Hetty zei

Wij vinden Beijumnieuws helemaal fantastisch! Sluit me aan bij Ingrid Morrison.
Johan verdient finaanciele steun voor zijn 1nzet.

Klaas zei

Geef dan een gift aan johan

Ingrid Morrison zei

Ik ben het met Klaas eens dat we als bewoners van de wijk zeker wat kunnen doen.
Er staat inderdaad en gironummer voor donaties. Daar zou dus veel meer gebruik van kunen worden gemaakt. Helaas blijft dit vaak bij een eenmalige bijdrage.
Daarom zou ik kiezen voor subsidiegeld.
Met financiële ondersteuning van het Locaal Akkoord kan Johan d.m.v een begroting en jaarverslag laten zien waar her geld blijft.

Een andere optie is natuurlijk om een lidmaatschap te vragen, maar dan zou voor velen het laagdrempelige van het Beijumnieuws
verloren gaan.

Ik vind het kunst wat hij maakt, ''wijkpoëzie'' en dat verdient ondersteuning van de gemeente.

Daarom laat van je horen als je van de zelfde stelling bent.

Nynke Venema zei

Die BOB-zooi krijgt toch ook jaarlijks subsidie voor het maken van een wijkkrant? Gek dat onze Beijumer Blogger dan geen rooie cent krijgt. Hoe wil je dat aanpakken Ingrid?

Anoniem zei

Snap niet dat Albert Heijn of een andere winkel Johan niet sponsoort.

Anna van Dam zei

Waardering zit hem niet alleen in beloning in de vorm van geld.

Bovendien bewijst Johan dat je met heel weinig middelen maar enorme inzet je veel kunt betekenen.

Geld is niet het begin en eind. Geld is een middel dat hier en daar moet worden ingezet als het niet anders kan.

Anna van Dam zei

Nou ja ik begrijp het ook wel...

Als ik zijn vrouw was en Johan is na zijn 40 urige werkweek de rest van zijn tijd met beijumnieuws bezig dan zou ik het ook aardig vinden als hij iets gecompenseerd kreeg en zo minder naar zijn "werk" hoefde.

Maar ja, ik kan toch niet kijken in zijn prive omstandigheden, een mogelijkheid moet er wel zijn vind ik.

Kees.K zei

Johan doet zeker z'n best en dat vind ik eerzaam. Maar nou weer gaan leuten dat die pot geld van het lokaal akkoord op moet, dat vind ik ergerlijk. Vele bloggers bloggen omdat ze dat willen doen, eigen vrije wil toch? WIjkpoezie? Moet dat beloond worden uit gemeenschapsgeld? Nee.

Anoniem zei

Kwist niet dat Kees K PVV sympathieen had. Die willen ook kunstenaars hun (gemeenschaps)geld ontzeggen. Ja ook ik vind beijumnieuws en vorm van poezie. In pand49 krijgen ze gemeenschapsgeld voor het maken van schilderijen en exposities. Doen ze allemaal uit vrije wil. Groninger museum krijgt ook veel geld. Allemaal maar stop zetten kees K? Kunst moet nie beloont worden met gemeenschapsgeld toch.

Anoniem zei

Nou dat we in Pand49 gemeenschapsgeld krijgen voor het maken van schilderijen en exposities is niet helemaal zoals het in elkaar zit.
We krijgen geld van het Locaal Akkoord om de huur te betalen van 1000 euro p/m aan Patrimonium en geld voor gas en licht e.d.
En dan blijft er nog maar heel weinig over voor aktiviteiten in de buurt en in het pand zelf.
Vandaar dat wij een ''Vrienden van Pand49'' lidmaatschap zijn begonnen.
Maar dat wil nog niet echt lopen.
Mocht dit wel zo zijn dan kunnen we Johan zeker ondersteunen.

Ingrid Morrison zei

Hoe ik dat wil realiseren vraagt Nynke?
Nou door het hier ter sprake te brengen, zodat het Locaal Akkoord kan lezen hoe de wijk erover denkt.
Ze zeggen toch zelf : ''
Wie kan als beste beoordelen waaraan een buurt behoefte heeft? De bewoners zelf natuurlijk.''

En Anna, ik denk inderdaad aan het feit dat het Johan naast zijn gezin en zijn werk erg veel tijd zal kosten. Dus iets minder naar het werk en iets gecompneseert voor zijn wijkpoëzie, zou ik zo'n gepassioneerd en betrokken mens bij de buurt echt gunnen.

Kees.K zei

@Anoniem 22.54.

Ik weet niet waarom je de PVV erbij haalt, maar ik ben het helemaal met je eens. Kunst moet zichzelf bewijzen en bedruipen. Wel kunnen de 'kunstenaars' soms genieten van een toelage vanuit de rijke bovenlaag van de samenleving (het hof, ofwel de koningen der tijden). Je kunt toch ook overdag greppels spitten en 's avonds je fraaitste taal of penseel gebruiken? Bovendien, echte kunst komt uit lijden toch? Afzien, maar een doelstelling hebben. Dat compliment gaf ik Johan voor z'n werk. Maar dat het gesubsidieerd moet worden? Nee. Donaties zijn natuurlijk van harte welkom.

Karin.P. zei

Elke ochtend/middag en avond als ik thuis ben is het vaste prik even kijken of er wat op Beijumnieuws staat.
Een website onderhouden kost geld (domeinnaam nog niet van toepassing en de hoeveelheid webruimte en de bezoekersaantallen) dit geld zou Johan sowieso moeten krijgen anders kost het hem geld.
En dan nog een bescheiden vergoeding voor de tijd die hij erin steekt is niet meer dan op zijn plaats.
Je kan Johan helpen door stukjes in te zenden over nieuws uit de wijk, activiteiten, ongelukken aparte zaken etc.
Maar idd mischien goed idee wat sponsors naast het biljart centrum.

Anna van Dam zei

Volgens mij kost het maken van een blog niets.

Anoniem zei

Ik heb hem wel eens gesproken, hij zou best minder in de psychiatrie willen werken en de activiteiten voor beijumnieuws uitbreiden. Het gaat erom dat de site nu een wankele basis heeft, mocht ie twee dagen par week hiervoor gaan werken dan krijg je nog meer een stevige beijumsite en gegarandeerde kwaliteit. Nu zie je dat sommige berichten hapsnap gemaak zijn. Die opmerking van anna slaat kant nog wal, wat ee tijd en energie moet het maken van zon blog kosten
Voor gegaranderrde snelle beijumnieuws zou ik hem als gemeente maar gauw gaan betalen

Anna van Dam zei

Ik bedoelde GELD voor het aanmaken van een blogspot meneer anoniem

Anoniem zei

Anna, ik ben geen man maar een vrouw. Net als jij lees ik deze site elke dag met veel plezier. Een financiele sterkere basis zou betekenen dat de site gegarandeerd blijft. Je doet er wat lakoniek over maar zou je het willen missen.
(Jeanette)

Anoniem zei

Geld is niet de oplossing voor alles.

Voor het aanmaken van een weblog heb je geen kosten.

Als Johan dat zelf aangeeft vind ik zeker dat zijn tijd gecompenseerd mag worden in de vorm van geld.

Anoniem zei

Ingrid, hoe kom je hierbij? Is het omdat Johan positief over Pand49 bericht?

Anoniem zei

Beijumnieuws kun je een journalistiek project noemen.

Daar zijn subsidies voor. Bijvoorbeeld deze (linkje):

http://www.fondsbjp.nl/

Probeer-es. Misschien lukt het

(René)

Ingrid Morrison zei

Anoniem zei...

Ingrid, hoe kom je hierbij?

22 januari, 2010 18:10

Hoe kom ik waar bij, Anoniem? Je doet net alsof ik een reden moet hebben om voor iemand in de bres te springen?

Ik dacht dat ik duidelijk genoeg was in mij uitleg:
''Het is toch te gek voor woorden dat het Beijumnieuws dagelijks veel bezoekers krijgt, maar Johan alles in zijn vrije tijd moet doen?
Hij zou gedeeltelijk betaald moeten krijgen voor al zijn inzet.
Het feit is, dat het Johan naast zijn gezin en zijn werk erg veel tijd zal kosten. Dus iets minder naar het werk en iets gecompneseert voor zijn wijkpoëzie, zou ik zo'n gepassioneerd en betrokken mens bij de buurt echt gunnen.

Frank zei

Zelfs de Beijumkrant kan in deze editie niet om hem heen. Ongelovelijk hoe ze hem en de redactie 2,5 jaar geleden hebben gedumpt.

gienus wanders zei

Als je de duidelijke toelichting leest dan word er gepleit voor een soort "subsidie" als het via Lokaal Akkoord gaat. Een geldverstrekker geeft geld onder voorwaarden.Daar moet dhr Fehrmann dan mee instemmen. Wordt het dan een digitale krant met een redactie? Wil hij dat? Lees inderdaad de tip bij anoniem 21:52. Nu is Beijumnieuws een Blog van een privé-persoon. Er zullen veel en heel veel meer reacties onder naam moeten komen om "de wil van het volk" kenbaar te maken naar de geldverstrekker.En mekaar niet afkatten dat werkt niet erg.

Kees Huizenga zei

Een pikante stelling!

De vraag is wat jij wilt, Johan.

Voor een (project)subsidie vanuit het NLA 2006-2010 voor Beijum moet een begroting ingediend worden.
Voor een videocamera en ander digitaal speelgoed kun je misschien een volledige vergoeding krijgen. Je kunt echter geen "werkloon" ontvangen.

Via STIEL kun je zeker een vrijwilligersvergoeding krijgen, omdat je meer dan één dagdeel per week aan Beijumnieuws besteedt. Volgens mij besteed je per week wel 15-20 uren aan deze wijkhobby! Je komt zeker in aanmerking als kandidaat voor de Fakkeltrofee 2010 van STIEL. Omdat Beijumnieuws een digitaal en interactief wijkopbouworgaan is. Een hartverwarmend en toegankelijk medium dat de "ziel" van Beijum blootlegt.

Een andere mogelijkheid is om van Beijumnieuws een stichting te maken. Met adverteerders, veel meer dan nu het geval is. Het aantal "regelmatige bezoekers" ligt boven de 4000! Dit kun je commercieel uitbuiten. Toch?
De stichting Beijumnieuws kan donateurs krijgen.

Indien je echter "een vrije vogel" wil blijven, onafhankelijk van wie dan ook, dan kan de huidige toestand gehandhaafd blijven.

Anoniem zei

Tis gewoon een man met een hobby zou belachelijk zijn als daar NLA geld heen gaat

Anoniem zei

Gewoon een hobby? De wijkkrantmedewerkers hebben ook een hobby. Gaat veel subsidiegeld heen.Belachelijk dus>

Anoniem zei

Jaap van Leeuwen wou toch met hem samewerken?

Anoniem zei

Niet of iets nuttig is maakt dat het financieel beloond wordt. De bankdirecteuren leveren slecht werk en krijgen miljoenen aan bonussen.

We leven in een gekke wereld en zo is het.

Alina zei

Sympathieke actie maar het werkt zo denk ik niet. Er kan een gevoel van gene zijn om op het blog vd beheerder steunbetuigingen voor dezelfde beheerder te plaatsen. Alle mensen die betrokken zijn bij de Montesorischool, de Boerderijum, Pand49,Schooltuin, bibliotheek, Winkelcentrum Beijum, etc. etc. al die mensen staan er vast sympathiek tegen over om het blog een gezonde basis te geven qua geld.Hoe kan het anders= geen idee. Groetjes Alina
Ps, zou het een leuk idee vinden als de mooiste stukken van beijumnieuws eens in het kunstpand komen te hangen, kom dan zeker kijken!