zaterdag 23 januari 2010

INTERNET IS LEUK MAAR KAN OOK VOL GEVAREN ZITTEN

Ik weet niet hoe het de lezer vergaat maar ik krijg heel af en toe alarmerende mails. Waarschuwende mails. Deze kreeg ik vanmiddag van een betrouwbare lezer en dus neem ik hem serieus. De dringende opdracht deze mail direct door te sturen negeer ik. Nog beter is hem op de site te plaatsen, duizenden mensen kunnen de waarschuwing zodoende ter harte nemen.
Lees onderstaand bericht goed door, het kan veel ellende voorkomen. Deze informatie is vanochtend gearriveerd, rechtstreeks van zowel Microsoft als Norton. Stuur het naar iedereen die u kent die toegang heeft tot het internet. Mogelijk ontvangt u een ogenschijnlijk onschuldige e-mail met een Power Point presentatie 'Het leven is mooi.' Als u het heeft ontvangen, ga het bestand dan onder alle omstandigheden NIET OPENEN! Gooi deze direct weg! Als u dit bestand opent, verschijnt er een bericht op uw scherm met de mededeling: 'Het is te laat nu, uw leven is niet langer mooi.'
Vervolgens verliest u alles op uw pc en de persoon die dit naar u toestuurde krijgt toegang tot uw naam, e-mail en wachtwoord!
Dit is een nieuw virus, dat is begonnen te circuleren op zaterdag namiddag.
AOL heeft al bevestigd dat de anti-virus programma's niet in staat zijn dit te vernietigen.
Het virus is gemaakt door een hacker die zichzelf 'leven eigenaar' noemt.
Stuur een kopie van dit bericht aan al uw vrienden en vraag hen om het ONMIDDELLIJK door te sturen!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dan zal ik een gratis advies geven aan de beheerder van dit blog:

Kettingbrieven zijn niet van deze tijd. Alles waar voorkomt dat het door gestuurd zou moeten worden om wat voor reden dan ook is een HOAX. Sowieso zijn dit soort mails kinderachtig maar vooral negatieve aandachtvragers. Kortom, geen aandacht aan besteden en rapporteren als spam indien u gebruik maakt van een webmail client anders gewoon verwijderen.

Met een beetje pech staan er enorm veel CC adressen in de mail met als resultaat dat je binnenkort weer wat nieuwe spam mag verwachten in je inbox :)

Karin.P. zei

Idd grote virussen die worden altijd wel genoemd op de websites van deze bedrijven zelf bij twijfel daar even een kijkje nemen.

Alie zei

er is ook een hyves die heel actueel bijhoud welke hoaxes momenteel actief zijn. Deze hoax staat hoog op de ranglijst.
Iemand zei tegen me: als er in een mailtje staat: 'stuur deze mail onmiddelijk naar zoveel mogelijk mensen door' is dat duidelijk een valkuil. Want iedere keer dat je m doorstuurd, komen er meer mailadressen aan vast, en worden die mailadressen als het ware weer geactiveerd. En hoe activer een adres is op internet, hoe makkelijker er allerlei spam en dergelijke heen gestuurd kan worden.
Dus als je dit soort dingen binnenkrijgt, eerst even kijken op internet of het geen hoax is. Sinds ik dit weet, hoef ik geen enkele alarm-mail meer door te sturen, want het is altijd een hoax. Ook die mails met dat bepaalde kinderen vermist worden (doorstuurmails dan) zijn vaak nep en bedoeld om zoveel mogelijk e-mailadressen te verkrijgen.
Dit alles ter informatie en niet ter beschuldiging van iedereen die het doorstuurd hoor!
Groetjes

Wouter Elstgeest zei

Helemaal eens met de andere melders. Overigens; de meeste moderne anti-spam maatregelen werken prima (ik gebruik zelf al tijden Avast!) En bv het gebruiken van een Gmail account vangt ook al vrijwel alle 'erge' dingen af.

Daarbij ook nog: wanneer er een virus de kop opsteekt dat "echte" antivirus bedrijven te slim af is, is dat binnen een paar uur wereldnieuws, en hoef je dat niet meer door te sturen ;-)