woensdag 13 januari 2010

CDA ZIT ACHTER BANANENACTIE

Het mysterie rond de bananenborden in de stad is opgelost, van verschillende kanten mailden lezers me het geheim erachter. Wat kan een mens vol vooroordelen zitten, ik was toch echt in de veronderstelling dat er een of ander linkse groepering achter de actie zat. Nooit gedacht dat een christelijke politieke partij kriskras borden in het straatbeeld van de stad zou plaatsen. Achteraf gezien past het ook weer wel, er is niks vernield, het zijn geen schreeuwende borden en je kunt ze probleemloos verwijderen. Toch eigenlijk wel een christelijke en beschaafde actie. Wat is de bedoeling van de bananen?
Voor het CDA is de economische situatie de belangrijkste reden om hard op de rem te gaan staan. We zijn optimistisch over de kansen op herstel en tegelijkertijd realistisch over de offers die daarvoor moeten worden gebracht.
De komende begroting wordt de moeilijkste in jaren en dan worden we niet vrolijk van partijen die een begrotingstekort willen accepteren of het alleen maar hebben over wat ze willen uitgeven maar niet waar ze dat dan van willen betalen. Er zal stevig moeten worden bezuinigd.

Als je dat niet doet, dan kies je voor forse lastenverzwaringen voor de burgers en daar zijn wij niet voor. Wij staan voor een sober en solide financieel beleid, waarmee we de stad op een fatsoenlijke manier door deze moeilijke tijd heen helpen.
Geen verkiezingscadeautjes dus van het CDA, wel een duidelijke boodschap: er is geen geld en ook geen tijd meer om te dagdromen, we moeten nu zorgen dat we de boel op orde krijgen. Het CDA is beschikbaar om hier met beide benen op de grond naar te kijken en waarschuwt voor een al te zonnig uitgavenpatroon. Kijk uit voor de bananenschil!


Ik waag me hier niet teveel aan politieke opvattingen. Het CDA zal het een ludieke actie vinden, tegenstanders zullen het weer een schijnheilige uitglijder noemen. Ieder zijn of haar partij en kleur. Zelf vind ik het overigens wel prettig om een verkiezingscadeautje te krijgen als lokkertje om te stemmen. En, de mens wil soms bedrogen worden:
Of het nu gaat om advertentieteksten, politieke leuzen of beelden, de mens koestert zijn illusies en wil eigenlijk niet uit de droom geholpen worden.
http://www.nairac.nl/page/Demenswilbedrogenworden.htm

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Duidelijk toch alles wat krom is recht lullen.

Dineke zei

En ik maar denken dat het een symbool was van Groningen als "fair trade" gemeente!

Kees Huizenga zei

Hierbij de link van het artikel op de stedelijke website van het CDA d.d. 8 januari 2010:

http://www.cdagroningen.nl/nieuws.aspx?ItemId=10657&language=nl-NL

Uit PR-oogpunt een slimme stunt van het CDA.

Anoniem zei

Ik dacht eerder aan een christen-democratisch appeltje dan aan een banaan.

(René)