vrijdag 15 januari 2010

HAMERTJE TIK BEGONNEN IN MAMREHOEVE

Ik weet niet hoe het de lezer verging, maar ik vond de Mamrehoeve altijd een beetje een geheimzinnig gebouw in de wijk. Tijdens de periode dat het dienst deed als kerk kwam ik er nooit, en ook daarna niet toen het een Reikicentrum was. 

De afgelopen jaren had het een gewone woonfunctie en ook in die tijd zag ik het gebouw nooit van binnen. Maar de tijden zijn veranderd. Niet dat je nu zomaar naar binnen kunt banjeren, integendeel, maar vooral ouders en kinderen komen er vanaf begin deze maand regelmatig aan de deur. En personeel ook. De tijden zijn veranderd in dit pand, het is een werkplek én een opvangadres geworden.

Reeds eerder meldde ik hier dat kinderdagverblijf Hamertje Tik het karakteristieke pand aan de Atensheerd 1 in gebruik zou nemen en dat is zonder veel ophef en tromgeroffel reeds gebeurd. Binnen is het warm, het is kleurrijk, het barst van de speelgoed, er zijn kindertoiletjes, een slaapkamer, een keuken en ligboxen. En nog veel meer. Ik begreep dat er wellicht later nog een formeel openingfeest zou komen maar het is in ieder geval al zo dat Beijum er een nieuwe kindervoorziening bij heeft. Beter gezegd, een uitbreiding van een reeds bestaande voorziening.

 De buitenfoto laat al zien dat het gebouw toegankelijker is dan ooit tevoren. De stijfheid die dit gebouw jaren omringde is verdwenen en speelsheid voert nu de boventoon. Bepaalt geen achteruitgang voor de Mamrehoeve, er is na vele jaren weer leven in de brouwerij.

Geen opmerkingen: