zondag 31 januari 2010

NIET MET CAPUCHON OF PET OP NAAR DE VIDEOTHEEK!

Deze foto schoot ik vrijdag bij de videotheek aan de Claremaheerd. Er hing en hangt een schrijven voor het raam waarop iedereen wordt opgeroepen om mutsen, petten, capuchons en andere hoofdbedekkingen AF TE ZETTEN.

Als je goed doorleest blijkt het toch niet voor iedereen te zijn, bij nader inzien wordt een uitzondering gemaakt voor een hoofddoek voor vrouwen waarbij het gelaat goed zichtbaar is. De laatste regel op het pamflet doet me denken aan een opschrift die ik in de tachtiger jaren regelmatig ergens las: dank u voor het niet roken. In dit geval: wij danken u voor Uw begrip. Geachte moslima's, met hoofddoek en een zichtbaar gelaat: weest welkom. Maar, geachte kaaskoppen met petten, capuchons en andere hoofdbedekkingen, al of niet met zichtbaar gelaat: wilt u zo vriendelijk zijn om uw hoofddeksel af te doen? Of wilt u anders een deurtje verder gaan? Anders voelen we ons niet veilig bij jullie, en ook zijn jullie in dat geval slecht te registreren op de beveiligingscamera. Wij danken u voor uw begrip.

5 opmerkingen:

Karin.P. zei

Laat ik nu net weer bij de videotheek geweest zijn en me er weer aan irriteren, een klant die een kort mutsje op had liep ook de zaak weer uit zonder wat te kopen.
Ook mijn vriend ergerde zich eraan.
Een jongen die ik ken legde mij uit waarom het was, enekele weken geleden is Karouline overvallen door 2 mannen mutsen/kapuchon ? droegen.
Maar wat voor nut heeft het om ons dit te verbieden degene die de boel wil overvallen loopt toch wel door met cappuchon of bivakmuts op.
Ik wil in ieder geval Karouline sterkte wensen de man aldaar is altijd erg vriendelijk.

Martin.R zei

Deze brief hankt ook bij de TNT post in de zelfde zaak met snoepgoed enz ik was bij de TNT om een paketje te verzenden er was een met een pet op die moest die af doen

Anoniem zei

Het kan natuurlijk ook betekenen dat de moslima´s wel welkom zijn,want zij weten zich meestal wel te gedragen,maar dat haar capuchondragende broers en neefjes,die zich wel vaak ,niet allemaal,hoor, want ik doe niet aan discriminatie, misdragen niet welkom zijn?

Bob zei

Een vergelijkbaar bordje zag ik hangen bij een juwelier. Wellicht een 'standaard' maatregel bij overval-gevoelige winkels?

Ben zei

Als ex-Beijummer is het triest om te lezen dat het blijkbaar 'nodig is' om dit bordje op te hangen. Maar even zo triest is het feit dat de winkelier met deze huisregel blijkbaar graag klanten wil verliezen. Bovendien is het twijfelachtig of het legaal is, wat de minister ook zegt. Gewoon doorlopen, dus.