maandag 1 februari 2010

NIEUWE (DUO)EXPOSITIE IN PAND49

Gistermiddag is in Pand49 de zoveelste (ik ben de tel kwijt) expositie geopend sinds de opening van het Pand in november 2008.
Sascha Steenaart en Ymka de Boer stonden gistermiddag persoonlijk in het middelpunt van de belangstelling, vanaf vandaag tot en met 12 maart zal hun werk in het Pand(49) centraal staan. Sascha is tekenaar en illustrator. Ymka tekent niks. Dat laatste klinkt erg raadselachtig want niks bestaat immers niet? Ze brengt zelf uitkomst: Stel als alles eens helemaal nergens over gaat? Niks, maar dan wel 100x. Zo ontstond het idee lange series te beginnen van 100 tekeningen die nergens over moesten gaan. Een contradictio in terminis natuurlijk, er lijkt taal lijkt te ontstaan, projectie van je eigen verbeelding een hoofdrol gaat spelen, in suggesties van landschappen of figuren. Het werd de basis voor de eerste serie. De tweede serie bestaat uit echte brieven waarin de columns zijn opgenomen, verwerkt tot collages, ze horen bij het project (aan) getekend terug. Op deze expositie een impressie van de twee eerste lopende projecten.
U kunt de tekeningen, collages, strips en illutraties bekijken t/m 12 maart. Open van di-za 13.30-17.00 uur. Ypemaheerd 49. Iedereen is van harte welkom.
Op de linker foto ziet u links Sascha en rechts Ymka. Tussen hen in staat Marijke Langius van Pand49.
http://www.youtube.com/watch?v=XGw6_popqjk

Geen opmerkingen: