dinsdag 23 februari 2010

UIT DE OUDE DOOS (2)

Deze opgestuurde foto is nog geen tien jaar oud. Het overdekte winkelcentrum Beijum bestond nog niet, in plaats daarvan hadden we hier een tochtige en koude Winkelcentrum West. Albert Heijn zat in waar nu de Lidl en de computerzaak zijn gehuisvest en rechts staat, als ik me goed herinner, de overkapping van Bloemenzaak Monique

Zat er nou een Rabobank, of vergis ik me daarin? En wat voor winkel hadden we naast de bakkerij, waar nu de zonnebankzaak is? Beijum is nog geen 35 jaar oud. Maar we krijgen steeds meer historie. Ook een foto sturen? Beijumnieuws@online.nl

7 opmerkingen:

Alie zei

naast de bakkerij (huidig het pand van de zonnestudio) zit op de foto slagerij Oosterhof.
Leuk, die oude(re) foto's. Heb zelf nog gezocht, maar wij wonen nog maar relatief kort in Beijum (bijna 9 jaar). Ik weet niet anders als een overdekt winkelcentrum west, de verbouwing van winkelcentrum oost heb ik wel in levende lijve van (wel zeer) dichtbij meegemaakt. Maanden in de troep gezeten aan de Claremaheerd, maar dat terzijde.
Hopelijk komen er nog meer foto's, ik geniet er wel van.

Ronald zei

De Rabobank zat er inderdaad ook (ook te zien op de foto). Verder zaten de SNS-Bank en het Postkantoor nog aan de andere kant van de busbaan waar nu Postma zit, en zat Postma uiteraard achterin naast de snackbar.

Michel zei

Ik ben eind '98 naar beijum gekomen en heb eerst boven het pleintje gewoond en keek uit op Aaroen die een leuke bloemenwinkel had. Toen de verbouwing begon ben ik verderop in de wijk gaan wonen.
Zal eens zoeken of ik nog foto's van daar buiten heb.

Frank zei

Naast de bakker zit op deze foto Slagerij Oosterhof. Hiervoor zat er in dit pand een groenteboer. Deze foto is gemaakt na de uitbreiding van AH. Voorheen zat er inderdaad een filiaal van de Rabobank in het gedeelte waar nu de ingang zit van AH. Naast de Rabobank zat in der tijd een slagerij. De ingang van AH was toen op de plek waar nu de karretjes staan.
In die tijd was er aan de andere kant van het plein, waar nu het overdekte gedeelte zit, vishandel Wagenaar, de Boekelier en een platenzaak. Verder waren er vroeger nog winkels als de Boekholt Opticiens, de Wolheerd, een Hubo, Novalux, Gramnmoshop, de eerste winkel van Aroen en een Wigwam. Verder waren er ook al winkels die er nu nog steeds zijn, zoals Jacob Kamst en Gall & Gall.
Ik zal vast en zeker nog wel winkels vergeten zijn.
Ik weet mij ook nog te herinneren dat de eerste supermarkt in Beijum in een noodkeet zat aan de andere kant van de wending. Dit was volgens mij een Spar totdat het filiaal van AH open ging. Op deze plek staan nu de huizen van de Sibrandaheerd.

Anoniem zei

De noodwinkel was inderdaad een spar en deze was ook van de familie Meins.
Later is dat AH geworden waar ik nog heb mogen vakken vullen.

Anoniem zei

Waar staat hier een noodwinkel van de spar dat is de noodwinkel op de foto van de bloemezaak tijdens de verbouwing

Hilda zei

En soms héél soms wilde ik dat het nog zo was, ik mis toch echt de sfeer die het winkelcentrum vroeger had, nu word er niet meer gesproken over het nieuwe winkelcentrum maar over "ïk ga naar de AH" Die neemt zo'n enorme ruimte in beslag dat het in mijn optiek helemaal geen leuk winkelcentrum is, nee vooruitgang is het niet!