zaterdag 27 februari 2010

KOOP WAT VOOR ASIELDIEREN


Vanmiddag werd bij de ingangpoortjes van Albert Heijn aan klanten gevraagd om iets extra's te kopen voor de asieldieren in Winschoten en Zuidwolde. Een berg blikjes met honden- en kattenvoer en andere lekkerijen voor de dieren in nood stond opgestapeld in winkelkarren, klaar om vervoerd te worden naar de hongerige magen.
Er werden papiertjes uitgedeeld met de tekst:
Blik/pak honden- of kattenvoer, Kattenmelk, Hondenkluifjes, Vogelvoer, Knaagdierenvoer


Bij de stand van de Dierenbescherming staan winkelwagentjes gereed, waarin u uw aankoop kunt doneren. Alles wat we met deze actie inzamelen wordt rechtstreeks naar één van onze asielen in Winschoten en Zuidwolde of een ander regionaal dierenopvangcentrum gebracht. Er blijft dus niets aan de strijkstok hangen! Alvast bedankt namens de dieren!
Zo kun je je inzetten voor mensen in asielzoekerscentra, maar ook voor asieldieren. Dierenasiel Zuidwolde heeft tegenwoordig ook een weblog: Een dierenasiel is een hectische omgeving voor zowel dier als mens. Katten en honden komen er binnen, moeten wennen aan een nieuwe omgeving en later aan een nieuwe baas. Mensen die een dier zoeken moeten moedig de smachtende kopjes weerstaan, op zoek naar die ene die bij hun past. Het is allemaal niet eenvoudig. De medewerkers van Dierenasiel Zuidwolde zien elke dag al die mensen, honden en katten langskomen, op zoek naar elkaar. Ze werken vanuit een passie die nodig is voor werk dat vaak heel leuk is, maar ook moeilijke kanten heeft. Dierenasiel Zuidwolde biedt u vanaf nu een kijkje achter de schermen via haar nieuwe weblog!Lees meer »

8 opmerkingen:

Anoniem zei

De dierenbecherming moet zeg schamen ze hebben geld genoeg ze geven ook geld uit aan opsporing van katten die zogenamd een rotje in zijn kont hebben gedaan WAS OOK NIET TERECHT oplichters zijn het

Anoniem zei

En johan Fehrmann doe wat zinneg niet aan deze rotzooi over katten die schijtbakaken

Kees.K zei

Doe deze anoniemen maar aan hondenrieme diep in het bos.

Alie zei

Volgens mij is het (naast de welbekende goede bedoelingen) vooral ook een handige samenwerking (of samenspanning) tussen de dierenbescherming en de AH.
Alice Meints was opvallend toeschietelijk naar de dames en heer van de dierenbescherming. Kopje koffie ed.. En niet geheel onterecht. Mensen die normaal geen dierenvoer kopen, kopen het nu wel, voor de dierenbescherming. En degenen die normaal ook al iets kopen, kopen nu een zakje extra, voor de dierenbescherming.
Misschien verkoopt de AH normaal niet veel dierenvoer, met ook dierenspeciaalzaak Hoogenberg in hetzelde winkelcentrum...? Maar te zien aan de enorme voorraad die op de foto staat (heb het zelf ook gezien) heeft AH vooraf extra ingeslagen, normaal hebben ze nooit zoveel in de winkel. Kortom, een eenvoudige marketingstrategie. Gelukkig worden er in dit geval meerdere partijen beter van.
Ik wens iedereen er veel plezier van. Dierenleed kan ik niet tegen, ik kom ook nooit in een asiel, dat verscheurt een mens toch? mij wel.
Bovendien heb ik in elk geval 2 mensen hier thuis die allergisch zijn voor alles met haren en veren, dus een binnenhuisdier kunnen we niet nemen. Misschien ook maar beter, het asiel zou goede zaken doen bij mij ben ik bang.
En, Kees K, het allerergste vind ik wel mensen die vinden dat ze een huisdier gewoon kunnen afdanken en in een bos achterlaten omdat ze zelf iets anders gaan doen. Dat kun je naar mijn idee anderen niet toewensen, zelfs kattenhaters niet.
Dus trek je nagels terug en doe niet zo kattig! Ook niet anoniem!

Anoniem zei

doom gelul Kees heb je niets beter te doen zet maar aan eenn riemje het bos in en jij ook aan een boom

Frank zei

Kunnen Anoniem en Kees niet samen met een riempkje het bos in? Krijgen ze van mij een blik hondebrokken mee om over te vechten.

Kees.K zei

@Frank, nou liever niet, ik lust geen hondebrokken, zeker niet uit blik.

@ Alie, hoe anoniem ben jij? En ongeacht of de ah of de dierenspeciaalzaak er wat op verdient, ik vind het prima dat de asieldieren te eten krijgen.

Alie zei

He Kees, net als jij gebruik ik mn echte naam.
En ook ik vind het prima dat ze het op deze manier aanpakken hoor, begrijp me niet verkeerd. Leve de dieren!!
Moj