zondag 21 februari 2010

HIER LIEVER NIET POEPEN

(twee weken geleden geschreven, bord is al weer weg)

Op weg naar de stad dacht ik in eerste instantie: wat lief! Hier hebben vast lieve kinderen zich zorgen gemaakt, deze boom langs het Heerdenpad hebben ze een kartonnen broekje broekje aangetrokken tegen de kou. De wereld is nog zo slecht niet, geweldig dat kinderen rekening houden met de bomen en met de natuur. Straks trekken ze de boom ook nog een verwarmende trui aan.

Maar naderbij gekomen vielen deze wereldverbeterende gedachten alras weg. Hier stond toch weer het eigenbelang centraal, in elk geval boven het algemeen belang. De toon bleef "lief," dat wel. ook al was het meer een 'fatsoens'lievigheid dan een echte liefdevolheid. Wat stond en staat er? Lieve mensen. Dit is ook een uitgang. Denk aan de hondenpoep aub! Je moet het niet onderschatten dames en heren, het zijn de ergste kwalen in onze hedendaagse westerse maatschappij. Hier kun je niet denigrerend of cynisch over doen of schrijven. Hondenpoep. Het is ernstig zat. Stel je voor dat een paar honden een partij keutels voor de in- of uitgang van je huis neerschijten! Vreselijk toch?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

en vergeet de kattepoep niet net zo erg

Henk k zei

Dit is een stuk gemeente grond en geen ingang naar de woningen ik woon daar ook het vald wel mee met de STRONT

Anoniem zei

Dat is inderdaad vreselijk! Dus daar hoef je niet cynisch over te doen! Als de hondeneigenaren en de gemeente er niks aan doen waarom dan niet zelf een bord plaatsen? Hondenpoep is gewoon vies en zorgt echt voor overlast!