donderdag 18 februari 2010

WAT HEEFT DE ALDI TE VERBERGEN?

De Aldi is o.a. zo goedkoop omdat de consument de produkten zelf uit de dozen kan halen en de lange rij wachtenden voor lief moet nemen. Wat mij betreft een prima winkel, geen opsmuk en gedoe maar gewoon betaalbare boodschappen. Het komt regelmatig voor dat een klant een volle winkelwagen over de totale lengte van de rolband uitsmeert. Direct voor een hele week boodschappen doen en de houdbare produkten in de voorraadkast aanvullen. Tel uit je winst. Deze foto nam ik vorige week. Hij was net genomen of de caissière zei:"Mijnheer wilt u hier niet filmen, dat is niet toegestaan." Op mijn vraag waarom dat dit dan niet zou mogen kwam het antwoord:" Dat heeft met bedrijfgeheimen van de Aldi te maken. Het beleid is zo dat als iemand wel filmt de politie wordt gebeld en de persoon dan dat filmpje moet inleveren." In mijn hoofd vormde zich een verhaal over Noord Koreaanse toestanden op Plein Oost en censuur etc. Maar de caissière is een vriendelijk persoon, zoals de meeste medewerkers van de Aldi in Beijum. Wat zou je de winkel in een kwaad daglicht stellen als eenvoudig personeel gewoon beleid moet uitvoeren? Het hoofdkantoor van de Aldi bellen heeft geen zin, het bedrijf is mediaschuw en vertoont al jaren zeer gesloten gedrag. Het maakt wel nieuwsgierig, welke geheimen, die elke klant met het blote oog kan waarnemen, mogen niet gefilmd worden? Is het dat ding op de voorgrond waar de rookwaren achter verstopt liggen? De zak aardappels op de achterste band? Wat is dat voor grote spiegel tegen de wand? Worden we daarachter vandaan bespioneerd? Minutieus heb ik de video van de opening van de Aldi nog een teruggezien, ik kon er geen geheimen op vinden. Wat wel heel geheimzinnig is: de bedrijfsleider van de Aldi stond me op de openingochtend in maart heel vriendelijk te woord. Ik word er razend nieuwsgierig van en zeg u: ik zal de Aldi in Beijum de komende tijd scherp observeren. Willen de mensen van het naast gelegen Pand49 ook een oogje in het zeil houden? Mocht de lezer er een bedrijfgeheim tegen komen, mail dan naar Beijumnieuws@online.nl
http://beijumnieuws.blogspot.com/2009/03/opening-aldi-zorgt-voor-drukte.html

10 opmerkingen:

Karin.P. zei

het gaat nog veel verder, lees eens dit
http://www.knegtmansvandewouw.nl/arbeidsrecht/concurrentie.html
ben je ook lekker mee :-(

Alie zei

Misschien zijn ze bang dat je door foto's te nemen hun producten (nog) goedkoper kunt namaken??
Zo gebeurde het wel in een bepaalde zaak waar ik gewerkt heb. Daar werden bepaalde artikelen van bekende merken verkocht (Nomad, Therm-a-rest, Active Leisure..) De eigen fabriek van de winkel waar ik werkte staat in Tsjechie. Ik heb meegemaakt dat er een stel Japanners en Tsjechen kwamen, met klemborden en fotocamera's. Uitgebreid foto's nemen, aantekeningen maken, materialen bekijken...
Driekwart jaar later lagen dezelfde producten in de winkel maar dan van eigen merk, en soms wel 100 euro goedkoper (maar dus precies hetzelfde...) ongelovelijk he?
Dus Johan, ik denk dat ze bang zijn dat jij Fehrmann cola en Fehrmann aardappelen gaat bedenken en verkopen tegen de echte bodemprijzen hahaha.

Anoniem zei

Kijk eens goed in de spiegel...

Anoniem zei

Ze hebben er een ondergrondse wietplantage

gwanders zei

Soms ben je verschrikkelijk flauw met wel heel lange tenen,erg kinderachtig! Reclame voor de één en op flauwe manier afkatten van de ander. Als je in andermans huis filmt vraag je eerst toestemming, toch?.Stap eens de videotheek binnen met een pet of muts op. En Aldi moet er blijven voor de mensen die nu dicht bij huis hun boodschappen kunnen doen, dat is belangrijk vooral voor de ouderen.

Jeanette zei

Grappig hoe je er verschillend tegen aan kunt kijken. Volgens mij maakt de schrijver reclame voor de winkel, geen opsmuk, prima winkel en betaalbare boodschappen.En ook neemt hij het op voor het aardige personeel. En toch afkatten?Misschien is dhr, Wanders zelf flauw, lange tenen en erg kinderachtig?

Anoniem zei

Ga-es een maand vakken vullen en neem een verborgen camera mee.

(René)

gwanders zei

Jeanette, je hebt gelijk in de punten die je noemt. Ik ben onzorgvuldig geweest bij het lezen en heb te snel een conclusie getrokken.
Gienus

HEIN zei

maak je geen zorgen ik heb gehoord dat aldi dicht gaat omzet te laag

Kees.K zei

Achter de spiegel zit de bedrijfsleider, dat weet je toch wel!!?? In ieder geval sta jij dus ook op film van de Aldi. En Alie heeft gelijk, men is beducht voor bedrijfsspionage.