maandag 15 februari 2010

HET BREIN ACHTER HET PLEIN


Vanmiddag trof ik dit gezelschap in Pand49. Het is niet zomaar een gezelschap, nee, het is de Pleingroep. Voor niet ingewijden: de Pleingroep probeert ons aller Plein Oost op te stuwen in de vaart der volkeren. Mooie plannen bedenken ze om dit veelbesproken gedeelte van Beijum te laten bruisen. 

Hoe kunnen we het plein verfraaien? Hoe krijgen we hier meer leven in de brouwerij? Hoezo is dit plein het zorgenkindje van Beijum? Plein Oost is een getalenteerd wonderkind, met heel veel mogelijkheden! Ja, waarom niet? Het gezelschap zit in een pand die er anderhalf jaar geleden dor en vreugdeloos bijlag. Wat in Pand49 is geschied kan een voorbeeld zijn voor het hele plein: creativiteit, levendigheid en enthousiasme. Waar gaan ze het over hebben? "We gaan de lentemarkt van 20 maart voorbereiden." 

En nog meer? "Hoe kunnen wel Plein Oost aantrekkelijk maken? Hoe kunnen we het (her)inrichten zodat het een nog leuker plein wordt?" Een enthousiaste sfeer hing er, aan motivatie geen gebrek. Eerlijkheidhalve moet vermeldt worden dat de Pleingroep vanmiddag niet compleet was. De groep is groter dan die u op de foto ziet. Zie ze op de foto zitten, Irma Zijlstra, uiterst rechts. Daarnaast, uithangbord van Beijum en icoon van Heel de Wijk, Theo Smit, Marijke Langius van Pand49, Liebeth(achternaam vergeten), Francis Nijdam van Stichting Stiel en uiterst links een jongerenwerker waarvan ik de naam ben vergeten maar die binnenkort geïnterviewd wordt. Er is geen twijfel mogelijk bij het aanschouwen van deze mensen: het komt helemaal goed met Plein Oost. Natuurlijk kunnen ze dit niet alleen doen, ze doen het met meer betrokken Beijumers. Het hoofdonderwerp vanmiddag was, zoals gezegd, de Lentemarkt op zaterdag 20 maart. Kijk voor een impressie van vorig jaar naar: http://beijumnieuws.blogspot.com/2009/03/lentemarkt-plein-oost-succesvol.html

Geen opmerkingen: