maandag 1 februari 2010

ZATERDAG FLESSENACTIE/MARKT J. CALVIJNSCHOOL

De flessenactie voor het zwaar getroffen Haïti is nog in volle gang. Bij de Johannes Calvijnschool aan de Froukemaheerd hangen deze dagen spandoeken over het hek rond het speelplein. De spandoeken vertellen in grote lijnen datgene wat ik ook via de mail kreeg opgestuurd:

Op zaterdag 6 februari wordt er een Haiti markt georganiseerd op de Johannes Calvijnschool.
Het is van 11 tot 14 uur. Alle lokalen worden ingericht als winkeltjes, je kunt denken aan boeken, meubels, speelgoed, brocante maar er is ook een manicure/pedicure aanwezig waar je behandelt kunt worden.


In de hal van de school zijn er allerlei hapjes en drankjes te koop en voor de kinderen worden spelletjes georganiseerd. De opbrengst van de markt gaat natuurlijk naar Haiti, maar voor een speciaal project: een school voor een school. Een school hier in Nederland haalt geld op om in Haiti weer een school op te bouwen.
Een medewerker van Albert Heijn Beijum stuurde een foto waarop te zien valt hoe en waar een statiegeldfles ingewisseld kan worden voor het broodnodige geld voor Haïti. Hij schreef bij de foto:

Vrijdag tijdens schooltijd hebben leerlingen van de Heerdstee ingezamelde lege flessen ingeleverd bij ons in AH Meins, waarbij maar liefst 2 grote bouwzakken vol met flessen werden hierbij ingeleverd voor het mooie bedrag van €191,95. Dit bedrag samen met het bedrag van de flessen die bij de Lidl ingeleverd zijn (helaas weet ik daar het bedrag niet van) is bestemd voor de slachtoffers van de aardbeving in Haiti.
Op de foto's helpt dhr. Veldman (ASM van AH Meins) een van de leerlingen bij het inleveren
van de lege flessen.


Geen opmerkingen: