zondag 28 februari 2010

SCOUTING DE VOERMAN

Afgelopen zaterdag trof ik deze frisse, actieve en goedgemuste jongeren van Scoutingclub de Voerman naast het veldje van Ambiënte bij het Trefpunt. Ze waren bezig palen aan elkaar te knopen, het had iets weg van vlottenbouwen maar dat was het niet precies. Het doet er ook niet toe, ze waren lekker bezig met z'n allen. Wat is het eigenlijk een positieve aangelegenheid, deze scoutingclub in Beijum. Het is vormend, verbindend, opbouwend, sociaal, en er wordt een beroep gedaan op je creativiteit, doorzettingsvermogen en inventiviteit.

Op de site van de gemeente Groningen staat:
Welpen 7-11 jr. Zaterdag 10.00-12.00 uur
Scouts 11-15 jr. Zaterdag 13.30-17.00 uur
R&S 15-18 jr. Vrijdag 20.00-23.00 uur
Stam 18-23 jr. Zaterdag 20.00-24.00 uur
Scoutinggroep "De Voerman" is de oudste scoutinggroep in stad-Groningen. Ze bestaat sinds 1917 en kent momenteel 60 leden inclusief leiding. Ieder kind mag bij ons gratis 4 keer meedoen om te kijken of scouting "De Voerman" bevalt!

Op http://www.devoerman.nl/ zelf vind je o.a. dit: De Voerman gaat waarschijnlijk verhuizen naar het gebied Kardinge/Noorddijk. We willen daar een nieuw gebouw gaan betrekken. Maar nog is het niet zover. Wat is er aan de hand?
Bouwfonds Ontwikkeling stelt De Voerman een ruim perceel ter beschikking in het gebied tussen Beijum en Noorddijk. De precieze plek moeten we nog vasstellen. Het is vooral van belang dat de Gemeente Groningen haar bestemmingsplan Beijum/Noorddijk gaat aanpassen, zodat wij daar een plekje kunnen krijgen.

We hopen voor zomer 2010 het met de Gemeente eens te worden. Ondertussen zijn we al een eigen projectfonds gestart om de eerste gelden voor ons nieuwe pand te verwerven. En we denken natuurlijk na over een inrichtingsplan en de vormgeving van ons nieuwe gebouw.

Het nieuwe pand zal mogelijkheden geven voor alle speltakken in een uitdagende omgeving: het Beijummerbos, weilanden, sloten. We zullen meer kinderen aan scouting kunnen laten deelnemen en op die manier onze waarde voor Beijum, de Hunze, Van Starkenborgh en Bedum kunnen vergroten. Voor meer info neem contact op met Herman Blom via voorzitter@devoerman.nl.
http://stadsbron.groningen.nl/jsp/page.jsp?xdl=stadsgids/GgvDrg&xsl=stadsgids/GgvDrg&type=&GgvDrgIdt=25969&Pad=TrfIdt,75,TrfId t,43,TrfIdt,472&SelTrf=75,43,43,472,472&theme=default&mode=

1 opmerking:

Sabine zei

Wat een leuk artikel! Mooie foto ook ;).

Mochten er jongeren zijn die door dit bericht eens een kijkje zouden willen nemen bij de explorers, dan moeten die even weten dat de opkomst niet om 20.00 uur maar om 19.30 uur begint.