maandag 1 maart 2010

MAANDAGOCHTEND (20)

De stuiptrekkingen van de winter zijn in volle gang. Voor de Boerderijum is de overgang van winter naar het voorjaar goed te zien. Wegsmeltend ijs. Sneeuwklokjes daar schuin boven. Koud, maar niet echt winters meer. De maand maart is begonnen, een maand die na de winterperiode zoals altijd een belofte in zich meedraagt.


Dit voorjaar moet het gebeuren, de Boerderijum moet een plek zijn waar Beijumers graag vertoeven. Lekker buiten in het zonnetje, een drankje of ijsje op het terrasje, kinderen in of op de speeltoestellen. Aan de mensen die er werken, De Zijlen, Mallemolen, NDE etc., zal het niet liggen. Attent, vriendelijk en behulpzaam. De Beijumers zijn aan zet. De wijk wilde massaal de herbouw van de oude Boerderij. Over ongeveer zes weken is de Boerderijum een jaar open, maar de bezoekersaantallen zijn nog niet om te juichen. Daar moet verandering in komen, de Boerderijum moet een stralend middelpunt worden in het Groene Hart van Beijum. Maar Beijumers moeten hieraan meewerken en er heen gaan gaan. Waarom niet? Het is een prachtige plek.

Vanmiddag een twee weken geleden opgenomen video-interview met Flip Klatter, de anchorman van het Bezoekerscentrum. Een nieuwe maand en de eerste nieuwe week hiervan zijn weer begonnen. Er komt een prachtig voorjaar aan. Ook voor de Boerderijum.

Geen opmerkingen: