maandag 22 maart 2010

MAANDAGOCHTEND (23)

Terwijl tegenover het pand van de buurtconciërges, rondom basisschool de Dijk, de werkzaamheden in volle gang zijn verzamelde deze buurtconciërge vanochtend omstreeks 11 uur rommel die hij op straat aantrof. Buurtconciërges zijn de stille krachten achter een leefbare wijk als Beijum. Ik ben niet zo op de hoogte van wat ze allemaal voor de wijk doen, maar dan is daar altijd nog internet. Op de site http://www.buurtbeheer.com/. staat o.a. dit:
SOCIAAL BUURTBEHEER ZORGT VOOR LEEFBAARHEID IN DE GRONINGER WIJKEN
Leefbaarheid in een prettige en leefbare woonomgeving door samen te werken met veel organisaties en mensen…..
Buurtconciërges die toezicht houden bij de Spelcontainers en samen met professionals spelactiviteiten begeleiden voor jonge kinderen in de buurt.
Buurtconciërges die een bijdrage leveren aan een sociale, veilige en leefbare buurt. De buurtconciërges werken in opdracht van diverse woningbouwcorporaties en de gemeente Groningen en werken intensief samen met bewonersorganisaties

Leefbaarheid in Beijum, een belangrijk hedendaags thema. Deze mijnheer op de foto draagt op zijn manier z'n steentje aan een leefbaar en opgeruimd Beijum. Op maandagochtend, de eerste werkdag van de lente 2010.

Geen opmerkingen: