woensdag 24 maart 2010

KONIJN VERGIFTIGD IN BEIJUMER TUIN

Gisteren ontving ik deze e-mail:
Graag wil ik U bij deze vragen of het mogelijk is dat u een stukje kan plaatsen over inbreken en het vermoorden van onze dieren in onze tuinen. Het is namelijk zo dat op de nacht van zondag naar maandag er bij ons achterhuis is ingebroken. De schutting deur lag er uit en het ergste is, ons konijn is vergiftigd. De dader is vermoedelijk gestoord geweest in zijn werkzaamheden want gelukkig hebben onze andere konijnen het wel overleefd. Wij hebben onze maatregel al genomen en via deze weg kan ik ook de mensen van Beijum waarschuwen dat zij ook hun maatregelen kunnen nemen.
Het schijnt dat er weer iemand actief is die het heeft voorzien op onze dieren net zoals in de jaren 80. Ook de katten van de buren hebben hier last van twee ervan moeten continue braken Wij zouden het erg op prijs stellen als u dit voor ons zou willen doen zodat iedereen gewaarschuwd is.

Na teruggemaild te hebben met de vraag of ik even langs kon komen kwam dit antwoord:

U mag rustig langs komen maar dan moet dat voor 13.30 uur want het konijn wordt opgehaald door de chauffeur van het crematorium en zal morgen gecremeerd worden. De schuttingdeur van de tuin was niet kapot maar er gewoon helemaal uitgehaald en dat is in middels alweer gemaakt. Wel wil ik u vertellen dat wij morgen een afspraak hebben om aangifte te doen bij bureau Kardinge.
Voor half twee langskomen lukte niet, het dode dier was reeds opgehaald op het moment van arriveren. Ontdaan en verdrietig zijn ze. Wilma, rechts op de foto en haar nichtje Rita aarzelden, is het nou wel verstandig om met onze hoofden op de foto te gaan? Een begrijpelijke aarzeling, want waar is zo'n dierenbeul allemaal toe in staat? Toch gingen ze beiden voor het lege hok staan, een overlijdenscertificaat in de hand: "Het is belangrijk dat Beijum weet wat hier gebeurd is. Dit kan zo toch niet"? Het vergiftigde konijn heette Beertje. Omgebracht door, tja, door wie? Zoals Wilma reeds mailde: vandaag wordt er aangifte gedaan bij de politie.

8 opmerkingen:

Karin.P. zei

OMG, ik woon aan hetzelfde plein 2 katten van mij komen buiten gelukkig niet erg veel maar toch.
Niet te geloven er moet toch iemand zijn die dit weet haar tuin is hermetisch afgeschermd daarnaast hadden ze destijds 3 waakhonden.
Sterkte ermee

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Frank zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Alie zei

Ongelovelijk wat een lafbek die dader.
Wilma en familie sterkte gewenst, ook een konijn is een heel lief en geweldig huisdier. Heb zelf ook gewoond aan dat zelfde veldje als hun en Karin (met ons konijn in de achtertuin), ben om uiteenlopende redenen blij dat ik er weg ben, en er is weer een reden toegevoegd aan het lijstje. moet er niet aan denken ons lief beestje dood te moeten vinden s'ochtends, en dan ook nog eens niet door een natuurlijke oorzaak. Wat een enorme hufter die dit gedaan heeft zeg. Inbreken vind ik al te zot voor woorden, blijf met je poten van andermans spullen af. Maar dieren vergiften... dit gaat te ver!!

Anoniem zei

hallo graag willen wij jullie bedanken voor jullie lieve berichten

wij hebben inmiddels aangifte gedaan en hopen dat hier iets mee gaat gebeuren want dieren mishandeling kan en mag niet

alleen hebben wij wel 1 ding
wat heeft het verlies van ons konijn met de oorlog rond de BOB te maken


het is voor ons een misplaatste opmerking
en ja ik ben de dochter van tiemen
maar als het waar zou zijn dat iemand die een hekel heeft aan de BOB mijn konijn zou hebben vergiftigd dan spreekt het voor zich wat voor een persoon als dit is
wel een grote mond over de BOB maar zelf aan moord doen

dus ik zou graag willen dat de opmerkingen over de BOB hier in dit stukje weggelaten worden wij hebben daar niks mee te maken

maar als nog bedankt voor jullie medeleven

gr wilma en rita

sarghino zei

hoi buurtjes we vinden het heel erg voor jullie dat dit heeft kunnen gebeuren we leven allemaal met jullie mee.zelf ook elvis het konijntje te hebben vindt ik het wel een beetje eng geworden dat zoiets kan gebeuren.het was een hele laffe daad en we hopen dat de daders alsnog hun straf krijgen wat ze verdienen.en we hopen dat de rest van de dieren er niks van toegedient hebben gekregen en dat ze gewoon blijven leven,knuffels van ons

Anoniem zei

hallo wilma en rita

allereerst gecondoleerd met jullie konijn
ik vind het erg wat er is gebeurd nu valt me op dat er veel gehavel is mbt het bob gebeuren maar een artikel over jullie konijn word geen reactie opgegeven ja een aantal (zo) terwijl dit toch wel erg is dat dit is gebeurd

ik hoop voor jullie dat de dader snel word gepakt
nu weet ik dat jullie enorme dierenvrienden zijn dus ik hoop dat de rest van de dieren bespaart blijven en dat er wel wat meer reacties binnen komen dan de 5 die nu binnen zijn gekomen want nogmaals ik vind dit een zeer laffe daad

Anoniem zei

Hoi wil ook even reageren.
Aller eerst wil ik Wilma en Rita zeggen dat op de foto staan waarschijnlijk GEEN gevaar voor jullie oplevert,mensen die dieren of kinderen wat aandoen zijn laf en dit soort mensen hebben gewoonweg het lef niet om een volwassene lastig te vallen(stukje psychologie).
Want laf en laag is het zeker om de konijnen te vergiftigen.
Ik denk dat juist door jullie artikel er meer mensen waakzaam zullen zijn en zo de kans groter is dat de dader betrapt word cq overmeesterd/verklikt.
Heb zelf een kat en hoop niet dat ie dat ook overkomt.
Ik wens jullie veel sterkte met het verlies van het konijntje.
Groetjes ewout