donderdag 11 maart 2010

IN DE LENTE MOETEN SPEELTOESTELLEN GOED ZIJN

Elke nacht vriest het nog een graad of vijf, maar overdag schijnt de zon. Het voorjaar hangt in de lucht en dat is aan alles te merken. Opkomende narcissen, krolse katten en poezen, meer buiten spelende kinderen. Dat laatste, kinderen die buitenspelen, werkt het beste als alle speelveldjes en pleintjes weer optimaal functioneren. Tijdens de wintermaanden werd er niet gespeeld, de toestellen zijn zeker drie maanden lang niet intensief gebruikt. Tijd voor een onderhoudsbeurt, de speelattributen moeten veilig zijn en gesmeerd werken. Wanneer moet je dat anders doen dan nu? Het hele speelseizoen ligt voor ons en de dagen worden langer licht.
Eergisteren trof ik deze DSW-mannen op een speelveldje in Beijum-Zuid. Ze vertelden dat Ruimtelijke Ordening(ROEZ) opdracht heeft gegeven voor het onderhouden van de speelplekken en dat DSW dit uitvoerdt.
Speelruimtebeleid van de dienst OCSW:We willen speelruimte zoveel mogelijk in de buurt realiseren met uitdrukkelijk naast spelen en sporten ontmoeting als functie. We streven er naar schoolpleinen, speelplekken bij opvangcentra en peuterspeelzalen, parken en sportvelden toegeankelijk te maken voor de jeugd. We willen ook de bestaande speel- en sportvoorzieningen kwalitatief op peil houden. Dit vraagt om periodieke vernieuwing van voorzieningen. De jaarplanning van deze periodiekevernieuwing maakt deel uit van de stadsdeelbeheerplan. Het op peil houden van de speelvoorzieningen wordt gefinanciƫerd uit het structurele beheerbudget voor de openbare ruimte.
http://stadsbron.groningen.nl/bis/agendas/speelruimtebeleid.pdf

1 opmerking:

Karin.P. zei

Ow wordt eindelijk onze onthoofde wipkip vervangen :-)