donderdag 4 maart 2010

STADSPARTIJ GROTE WINNAAR IN BEIJUM

ANNA RIEMERSMA UIT BEIJUM TERUG OP POLITIEK TONEEL IN STAD


IN BEIJUM STEMDE 18% OP DE STADSPARTIJ

De Stadspartij is de grote winnaar van de Groninger gemeenteraadsverkiezingen geworden. De partij steeg van 2 naar 5 zetels. Anna Riemersma uit Beijum stond op plaats 3 van de kandidatenlijst en maakt hiermee haar rentree in de gemeentelijke politiek.
Gefeliciteerd met de overwinning van de Stadspartij. Had je het verwacht? Hoe vind je het?
Bedankt voor de felicitaties, dat doet me goed. Ik wil ook alle Beijumers bedanken die op de Stadspartij hebben gestemd, 18% van de Beijumer hebben op de Stadspartij gestemd en hun vertrouwen geschonken. Ik had wel gehoopt op 5 zetels. Er waren veel signalen dat het de goede kant opging. Tijdens het flyeren en bij debatten heb ik veel mensen gesproken, die meteen al begonnen over de tram en het forum.
Denk je dat de opkomst van de Stadspartij te maken heeft met de aversie van stadjers tegen prestige-objecten als de tram en het Forum?
Heel veel stadjers zien daar niets in, en hebben het gevoel dat deze prestigeprojecten koste wat kost doorgeduwd worden. Mensen willen niet een stad die voor jaren onbegaanbaar wordt door deze projecten. Het Forum is overbodig, omdat er bestaande voorzieningen, zoals de bibliotheek en bioscopen, naartoe worden gesleept. De tram is te groot en te duur voor de stad en breekt het bestaande openbaar vervoer af voor de buitenwijken.
De BOB heeft onlangs een tramplan ingedient na eerst tegen te zijn geweest. Jij zit nog in het bestuur. Hoe lastig is dat? Of juist niet?
Namens de BOB heb ik in maart vorig jaar, dus precies een jaar geleden een inspraakreactie op de plannen voor een regiotram gestuurd naar het college. In de zomer van 2009 heeft John Veldman het onderwerp als het ware overgenomen en is in het meepraatplatform voor de regiotram gaan zitten. Uitgangspunt van de BOB is altijd gebleven dat Beijum een directe verbinding met de Grote Markt moet houden zonder teveel obstakels met overstappen op Kardinge en op het Zuiderdiep. Dus het is niet zo dat de BOB nu zo laaiend enthousiast is over de regiotram. Maar wat wel waar is: ik ben mordicus tegen, de rest van het bestuur gaat meer mee met het gemeentebestuur. Het gemeentebestuur heeft met de z.g. informatierondes in de wijken de indruk gewekt, dat het al een gelopen race is, terwijl er nog heel veel vragen open zijn over de financiering en over het busalternatief. Dat laatste is nog niet eens besproken in de gemeenteraad.

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Hierbij een aardig hoofdredactioneel commentaar in de Groninger Gezinsbode on line van 4 maart 2010. Ik ben het hiermee eens.

Zie:
http://www.groningergezinsbode.nl/profile/redactiegroningergezinsbode/article118321.ece/commentaar

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.