zondag 14 maart 2010

SPOOR VAN VANDALISME DOOR BEIJUM (banden lek)

Een lezer stuurde onderstaande tekst:
Ik wil je even informeren over het spoor van vandalisme wat afgelopen nacht weer door de wijk is gegaan. Op de parkeerplaatsen aan de Isebrandtsheerd/Holmsterheerd zijn verscheidene autobanden lek gestoken, jammer genoeg ook die van mij. Buren ontdekte vanochtend dat bij wel 5 auto's, 1 of meerdere de banden leeg waren, later hoorde ik dat het er misschien wel 12 waren , ook aan de Holmsterheerd.

De desbetreffende bewoner stuurt later nog foto's. Een ANWB-helper is op het ogenblik druk doende om banden te repareren. Later meer.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

ja idd ik bekijk net mijn fiets ook lek en banden van auto,s hoor ik net ook van mijn dochtertje zielig weer bah bah

Anoniem zei

ik heb het trouwens over de godekenheerd daar waren ze dus ook

Anoniem zei

En dat is de toekomst van BEIJUM de jongeren en maar slopen enz

Kees Huizenga zei

Hierbij de link van het DvhN van heden:

http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/stad/article5905848.ece/Vijftig-auto's-vernield-in-verschillende-wijken-stad

Vijftig auto's vernield in verschillende wijken stad

• Laatst bijgewerkt op 14 maart 2010, 17:15

GRONINGEN -

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag in de wijken De Hunze, Beijum en de Korrewegwijk in Groningen zeker vijftig auto's vernield. Banden werden lek gestoken, wagens bekrast. De politie zoekt getuigen van deze vernielingen.

Het vernielzuchtig gedrag van naar huis terugkerend uitgaanspubliek is een groeiende bron van ergernis onder omwonenden. Afgelopen zomer was het aan de Korreweg wekelijks raak.

Kees Huizenga zei

Hierbij de tekst van de website van OOG TV / OOG Radio:

Vandalen vernielen 50 auto's

GRONINGEN - Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag in De Hunze, Beijum en de Korrewegwijk zeker 50 auto’s vernield.

In de meeste gevallen werden banden van auto’s lek gestoken. Ook werden meerdere auto’s bekrast. De politie zoekt getuigen van deze vernielingen. Getuigen kunnen zich melden bij de Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Vernielingen leveren bij gedupeerden veel ergernis op. Bovendien is er voor gedupeerden een financiƫle schadepost. Om een juist beeld te krijgen, is het belangrijk dat gedupeerden altijd aangifte doen bij de politie. Aan de hand van aangiftes kan de politie bepalen waar zich eventuele problemen voordoen. En daarop bijvoorbeeld extra inzet plegen. Aangifte doen van vernieling (zonder verdachte) kan via http://www.politie.nl/aangifte

zondag 14-03-2010 21:34