dinsdag 9 maart 2010

UIT DE OUDE DOOS (4)


Ik kan me vergissen, maar ik meen me te herinneren dat deze foto uit 2004 stamt. Wekenlang hing hier een bord waarop stond - vrij vertaald vanuit mijn eigen herinnering- dat er met de poten van ons weilandje afgebleven moest worden.
U ziet hier een restant van dat bord. Ambiënte zou op deze plek een eigen gebouw krijgen, althans dat was een van de opties. Het trapveldje achter Innersdijk, bij de fontein, stond ook kandidaat voor het bouwen van een onderkomen voor Antillianen en Arubanen. Beijum stond op de kop. Een nieuwe Ambiënte was ok.

Maar aan me nooit niet op dit plekje in het Groene Hart van de wijk. Ons weilandje moest en zou ons weilandje blijven. Actiegroep de Groene Long kwam in het verweer en de Sporthal puilde uit tijdens een emotionele ontmoeting met gemeenteraadsleden. De plannen gingen niet door, zoals iedereen weet heeft Ambiënte al weer jaren een onderkomen in het Trefpunt. De les vanuit Beijum voor politici op het Stadhuis is destijds helder en duidelijk afgegeven: Kom niet aan het groen in onze wijk.

3 opmerkingen:

Kees.K zei

Ik hoop dat er dus ook genoeg belangstelling is om een signaal af te geven tegen de plannen om een autoweg aan te leggen achterlangs Beijum noord/oost, die dus een afscheiding kan gaan vormen tussen het groen rondom de wijk en de wijk.

Hilda Hofstra zei

net nog even gekeken op de site van de gemeente Bedum. Alle info staat er nog op ( de dorpen rond ).
Er zijn 3 opties met in alle gevallen een ontsluitingsweg richting Beijum oost. De tekeningen zijn niet erg duidelijk. 29 maart is er een avond over in het dorpshuis de kern in Zuidwolde.
Laat die golfers ons park met rust laten en een stukje omrijden langs de bestaande wegen. Een clubhuis mag, als het maar op de Uilenborg lijkt ( maar dat zal vast niet).

Kees.K zei

Hilda, als ik de tekeningen in het plan (pdf) bekijk, heeft de optie Golfstrip geen doorgetrokken weg naar Kardinge, de ander twee wel. Het gaat in die andere twee (Bocht om Beijum en Boszoom) overigens niet om een weg richting Beijum-Oost, maar naar Kardinge, achterlangs Beijum-Oost. Het lijkt me ook sterk dat een clubhuis in het bos het bos met rust laat. Maar verder mee eens, de bestaande wegen bieden genoeg ruimte om ergens (ook bij Kardinge) te komen. En die info-avond zal ik zeker bezoeken.