vrijdag 26 maart 2010

BEIJUMER KINDEREN LIEPEN VOOR WATER

In Beijum liepen kinderen van de Dom Heldercamara school en de Johannes Calvijnschool gisteren voor water. Dat klinkt wat gek als u de betekenis hiervan niet begrijpt. Daarvoor onderstaande teksten van de site http://www.aquaforall.nl/ Maar eerst de foto's, die werden gisteren opgestuurd door een vader van en leerling van de Dom Helder Camaraschool, Jack van Duinen. Hij stuurde er deze tekst bij: Jaarlijks organiseert Stichting Aqua for All een landelijk evenement onder de naam Wandelen voor Water. Basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 ervaren wat leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden moeten doen om aan drinkwater te komen: gemiddeld 6 kilometer wandelen met 6 liter water.
De basischool Dom Helder Camara en GBS Johannes Calvijn liepen vandaag mee aan dit project er is ongeveer 23000 euro bij elkaar gewandeld.
Van de site van Aquaforall:
Nederland is een waterland. Veilig drinkwater voor iedereen is vanzelfsprekend. En goede sanitaire voorzieningen zijn dat ook. Nederlandse waterprofessionals zijn trots op hun vak. Veel mensen op de wereld hebben geen toegang tot goede watervoorzieningen. Geen veilig drinkwater. Geen sanitaire voorzieningen.Aqua for All koppelt geld en expertise van de Nederlandse watersector aan water- en sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden.
Aqua for All bouwt
partnerschappen waarin de expertise van de een aansluit bij de behoefte van de ander.
Aqua for All wil bevorderen, dat de allerarmsten op de wereld worden voorzien van veilig drinkwater en goede sanitaire voorzieningen, zoals staat omschreven in Millenniumdoel 7. Aqua for All doet dit door kennis, expertise en financiƫle middelen te verkrijgen vanuit de Nederlandse watersector en die beschikbaar te stellen aan ontwikkelingsprogramma's gericht op water en sanitatie.

Geen opmerkingen: