woensdag 3 maart 2010

GOLFBAANPERIKELEN


Op www.rtvnoord.nl stond onderstaand bericht:
Beijum moet geïnformeerd over golfbaan

GRONINGEN - GroenLinks vindt dat de bewoners van Beijum betrokken moeten worden bij de plannen voor een golfbaan bij Kardinge.

De golfbaan komt grotendeels op het grondgebied van Bedum te liggen en deze gemeente organiseert informatieavonden voor haar dorpsbewoners. De wijkbewoners van Beijum en Lewenborg worden hier niet bij uitgenodigd. Ook zou de gemeenteraad van Groningen nauwelijks geïnformeerd zijn.
GroenLinks vreest dat het Beijummerbos door de golfbaan minder goed bereikbaar wordt voor recreanten en wil dat de gemeente stappen zet om ook de mensen uit Beijum en Lewenborg bij de plannen te betrekken.

Meerdere lezers stuurden bovenstaand bericht op. Eén gaf er direct zijn eigen mening bij:
In ieder geval wil ik kwijt dat alle bewoners van de beijumrand die grenst aan het plangebied betrokken zouden moeten worden in de planvorming. Vorig jaar kreeg ik zo rond april als ik het me goed herinner, een pamflet in de brievenbus van een 'actiegroep' vanuit Beijum. Helaas heb ik die niet bewaard en weet dus ook niet meer wie het schrijven hadden opgesteld. Maar een oproepje op Beijumnieuws kan dat gauw boven water halen lijkt me. Verder ben ik niet tegen een golfbaan, 't is niet direct een overlastgevend publiek en bezigheid lijkt me. Wel ben ik tegen de optie Bocht om Beijum, zoals je hieronder in het groot kunt zien (genomen uit het pdf hierboven), die gaat dwars door het Beijumerbos heen en wil daar een clubhuis bouwen, dus als het ware 'hekken zettten' binnen de grenzen van het bos. Daar zijn vele Beijumers (en hun honden) vast niet blij mee.
http://www.bedum.nl/nl/pagina/3045/Golfbaan_en%2520natuurgebied%2520Zuidwolde.html
http://www.bedum.nl/md/527/081009_2901_TF_presenatie%20dorpenronde1.pdf

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Van een betrouwbare bron op het stadhuis hoorde ik dat Groen Links dit heeft aangekaart n.a.v. het artikel op de voorpagina van de nieuwste Beijumkrant.

Anoniem zei

ach gut..zet je dit even onder de Stelling?

Anoniem zei

Groen Links Karin Dekker WEG ER MEE KOST ALEEN MAAR GELD de KARIN DEKKER

Kees.K zei

Als ik het kaartje van die Bocht goed bekijk, gaat het om de gemeentes Bedum, (noordelijke zijde) en Groningen (zuidelijke kant). Lastig die gemeentegrens dwars door het bos. Het clubhuis zou dan net op het gebied van Zuidwolde (gemeente Bedum) liggen, maar een aantal holes ligt dan weer in Groningen. Gaat ook het weiland aan de zuidzijde tussen Bos en Kardinge dan deels golfbaan worden?