woensdag 3 maart 2010

OUDERWETS STEMMEN MET EEN RODE POTLOOD

Vanochtend om precies kwart over 11 was ondergetekende de 90e stemmer in het stemlokaal van de Dijk. Er was alle tijd om een praatje aan te knopen en om een foto te maken.
De opkomst wat matig tot zeer matig.
Stempas uiteraard mee en rijbewijs (identificatie verplicht) bij de hand. Daar ga je dan, met een lange flap keer je je van deze mensen af en al lopend ontvouw je de flap. Twee kandidaten uit Beijum staan op de lijst, Anna Riemersma voor de Stadspartij en Arjan de Rooij zoals altijd voor de PvdA. Terwijl de flap opengevouwt naast de rode potlood ligt is er alle tijd om de verdere namen te bekijken. Waarom gaat iemand de politiek in? Wil je dan graag macht? Of het beste voor je stad en woonomgeving? Beiden? En de stemmer, kiest hij voor zijn eigen portemonnee? Of denkt hij overstijgend en gaat hij voor het algemene wijk- en stadsbelang? Zijn de tram en het Forum een zegen voor de stad? Of zijn het prestige-objecten en gaan ze ten koste van de noden van de 'gewone man?' Wat een vragen allemaal. Maar er valt iets te kiezen. Mijn biljet vulde ik in op basis van een gevoel en niet zozeer op het verstand. Ik stemde op iemand die ik vertrouw. En omdat vertrouwen en politiek elkaars tegenpolen lijken te zijn is dat een waakzaam vertrouwen. Een achterdochtig vertrouwen.

Mijn flap ging door de gleuf, en als het goed is ligt hij daar nog in en worden ze op het einde van de dag eerlijk geteld. Binnenkort een overzicht van de getelde stemmen uit Beijum.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb op geen van deze gestemd geen Pvda of statspatij een lachgertje

Kees Huizenga zei

Zie mijn commentaar over Anna Riemersma op:

http://www.gic.nl/nieuws/cda-lijsttrekker-jan-seton-groningen-vraagt-om-nuchtere-politiek

@ Timmer: de Stadspartij Groningen is een liberale partij. Sociaal-economisch op de lijn van D66 en de VVD. Op den duur zal Anna Riemersma zich hierdoor niet thuisvoelen binnen de Stadspartij. Ze zal uit de raad gaan of zich afsplitsen als Groep Riemersma.

Gisteravond hoorde ik van de SP-top dat Anna R. "persona non grata" is voor de SP. "No way", aldus Rosita van Gijlswijk op het trottoir bij Huize Maas. Aan politieke windvanen in de raad heeft niemand behoefte. "Bij de Stadspartij bestaat geen afdrachtregeling", merkte Rosita van Gijlswijk subtiel en ad rem op.

Geplaatst door: Kees Huizenga op 02-03-10 16:31

Toevoeging: Anna Riemersma is bij de Stadspartij gekomen vanwege haar politieke propaganda in de gelijkgeschakelde BOB-krant. Haar anti-regiotram-schrijfsels als toenmalig hoofdredacteur en als toenmalig BOB-secretaris. Inmiddels reeds gepasseerde stations (verbrande schepen); door toedoen van Wim Klein en John Veldman van de BOB. "Het kan verkeeren!"

s zei

Mijn stem is gegaan Jannie Visscher SP.
Betrouwbaar en integere policicus.