donderdag 11 maart 2010

MOBIEL TELEFONEREN KAN LINK ZIJN

Ik weet niet hoe het de lezers vergaat, maar af en toe krijg ik mails met het verzoek ze door te sturen. Deze stuur ik niet door maar plaats hem als bericht. Of het een reƫel gevaar is of een vorm van paranoia is me niet bekend. Oordeel zelf.
Hallo iedereen,
Ik werd op de huistelefoon gebeld; Met de melding dat we een prijs gewonnen hadden.
Of ik een 9 wilde toetsen om door te gaan!!!!
Slim geweest en de hoorn er op gegooid.Voor iedereen die een mobiele telefoon bezit: Momenteel is er een bende actief die u belt op uw GSM en zich voordoet als iemand van de provider waar u bij bent aangesloten. Men vraagt u tijdens dit gesprek om 09# of #09 in te toetsen ter controle van uw toestel.
DOE DIT NIET EN VERBREEK ONMIDDELLIJK DE VERBINDING.Deze bende beschikt over apparatuur om via de ingetoetste code het nummer van uw SIM-kaart te lezen en nieuwe kaarten aan te maken met uw nummer. Hierdoor kan men op grote schaal fraude plegen op uw kosten. Maak dit bericht s.v.p. bekend aan personen die in het bezit zijn van een GSM-toestel. Een tweede methode die wordt toegepast is de volgende:
U ontvangt een bericht op uw GSM met het verzoek om nummer 0141 455114 te bellen.Dit moet u dus NIET doen! Als u dit namelijk doet, kan degene die u dat berichtje heeft gestuurd op uw kosten bellen. Deze twee vormen van GSM-fraude zijn officieel bevestigd door de KPN en Vodafone. PAS OP: Deze fraude wordt al op grote schaal toegepast !!!!!!!!!!!!!!
Als u dit bericht ontvangt, stuur het dan s.v.p. aan zoveel mogelijk mensen door

2 opmerkingen:

Karin.P. zei

Even zoeken op google en je weet of het een hoax is of niet Johan :-)
http://www.virusalert.nl/?show=hoaxes hier staan alle hoaxen en die van jou dateerd al van 2005 en omdat er steeds mensen zijn die het toch doorsturen is hij nu al 5 jaar in omloop :-(

Kees.K zei

En ik maar denken dat mobiele telefoons alleen maar schadelijk zijn door hun straling.

Karin.P, je hebt helemaal gelijk, al die hoaxen blijven maar rondzingen omdat iedereen ze doorstuurt. Erg naief, want voor je het weet besmet je zo al je contacten.