donderdag 11 maart 2010

HOU DUUR WORDT DE ENERGIEREKENING DIT JAAR?

De afgelopen week liepen een paar mensen metercontroleurs van Essent door de wijk om de meterstand bij Beijumers op te nemen.Ik weet niet anders dan dat je dit online of telefonisch kunt doen, maar klaarblijkelijk werkt dat niet bij iedereen zo.


Voor veel gezinnen is de afrekening spannend. Moet er veel geld bijgelegd worden? Valt het dit keer mee? Kunnen we dit jaar op vakantie? Daar krijg je per slot van rekening ook weer energie van.Tijdens de bijna aflopende winter moest overal extra gestookt worden om de temperatuur binnenshuis aangenaam te houden, extra stookkosten liggen daarom voor de hand. Maar als ik me het goed herinner zijn de energiekosten naar beneden gegaan, dat zou dan weer schelen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Eén keer in de drie jaar komt een meteropnemer de stand opnemen, ook bij jou thuis. De andere twee jaren geef je de stand zelf door.

Alie zei

oke, weten we dat ook weer. Ik dacht dat het meer steekproefsgewijs ging. Maar niet dus.
We zijn weer wat wijzer.

Kees.K zei

Anoniem 16:08, dat is misschien een regel bij essent, maar niet de praktijk. Volgens mij gaan ze alle volgens de 'norm' te hoge en te lage gebruikers elk jaar af. Ik ben een lage gebruiker en heb ze al 5 keer bij de meter gelaten in 6 jaar. De standen geef ik altijd online door, maar dat maakt niet uit blijkbaar.